Peelpush wint in Assen na vijfsetter

VoV, 19-12-2022. 12:25 uur. Peelpush wint met 2-3 na moeilijke wedstrijd tegen Visser Assen/Sudosa-Desto Dames1. Zaterdag 17 december nam Peelpush het op tegen de nummer 9 in de Eredivisie Dames competitie, Sudosa-Desto in het verre Assen.

Peelpush begon sterk aan de wedstrijd met veel servicedruk en scherpte in de verdediging. Na een paar harde aanvallen werd het aan het eind van de eerste set nog even spannend maar Peelpush won de eerste set met 22-25.

De tweede set begon Peelpush wat moeizamer door eigen fouten, maar de dames uit Meijel pakten de draad snel weer op en verdedigden alles van de grond. Helaas werden er deze set aanzienlijk wat fouten gemaakt die Peelpush niet meer recht kon trekken, Sudosa-Desto won deze set met 25-14.

Aan de energie in de volgende set was te merken dat Peelpush gebrand was om te winnen. Maar Sudosa-Desto gaf het niet zomaar weg en vocht zich ook weer terug in de set, het ging gelijk op. Helaas was het Sudosa-Desto die deze set binnensleepte met 25-22.

Net zoals in set 3 pakte Peelpush een voorsprong in het begin van set 4. Aan beide kanten werd hard gevochten maar Peelpush behield de voorsprong. Met een hoge aanvalsdruk en goede verdediging won Peelpush deze set met 18-25 (2-2 in sets).

In de laatste set ging het meteen vanaf het begin weer gelijk op. Peelpush bleef scherp aan het net en de service en aanvalsdruk houden. Er werd gestreden voor ieder punt en dat werd beloond met een voorsprong van 4 punten. Aan het einde van de set werd het nog spannend maar Peelpush maakte de wedstrijd af met twee kill blocks en won de laatste set met 15-17.

Aanstaande donderdag 22 december staat de volgende wedstrijd op het programma om 19:30 uur tegen FAST (Sint Anthonis/Gennep)