Vizier op volleybal

 

Pegasus volleybalsters halen marathon finish

VoV, 13-09-2022. 5:06 uur. Afgelopen zaterdag om 12 uur startten 14 jeugdige volleybalsters van volleybalvereniging Pegasus in de Jan Massinkhal in Nijmegen aan hun opgave om als team 24 uur achter elkaar te volleyballen. Met de volleybalmarathon zamelden zij geld in voor goede doelenorganisatie Let’s Keep The Ball Flying.

De meiden speelden ieder uur tegen een andere tegenstander. Alleen voor de wedstrijden tussen 5 en 7 in de nacht hadden zich geen teams gemeld en speelden de marathonspeelsters tegen elkaar. Onder de teams recreantenteams, vriendenteams en ouders en familie, maar ook de selectieteams van Pegasus zelf maakten hun opwachting.

Het laatste uur speelde het marathonteam tegen een team van 3 eredivisiespelers van buurvereniging VoCASA speelden. Toeschouwers die pas toen een kijkje kwam nemen vroegen verbaasd of de marathon pas net was begonnen. Met evenveel of zelfs nog meer enthousiasme gingen speelsters voor elke bal en werden tot het laatst toe voluit aangevallen. Speelster Bente gaf desgevraagd aan dat ze het direct na haar lange pauze van 5 uur wel even lastig had gehad, maar dat de uitdaging en het fanatisme vanuit het team daarna zoveel energie gaven dat ze het moeiteloos had volgehouden.

Het organisatieteam kijkt met kleine oogjes, want ook zij hadden maar een paar uurtjes geslapen in de kleedkamer, tevreden terug op het evenement. Organisator Guus van den Elzen: “We hadden gehoopt op wat meer publiek, maar de sfeer in de hal was geweldig en de meiden hebben het fantastisch gedaan. Het is ontzettend gaaf om te zien hoeveel mensen een steentje bij willen dragen; we hadden een band die gratis kwam optreden, de dj’s in de zaal zijn tot in de vroege ochtend doorgegaan en het opruimen ging als een speer omdat veel bezoekers nog eventjes hielpen.”

Ook Let’s Keep The Ball Flying was erg enthousiast. De totale opbrengst, 3.300 euro, gaat naar het Volleyball for Refugees project van de organisatie. Met dat project maken zij het mogelijk dat vluchtelingen in kampen in diverse steden in Griekenland kunnen volleyballen door zaal- en veldhuur te financieren en door trainers vanuit de vluchtelingengemeenschap zelf op te leiden en te ondersteunen.

Voor Let’s Keep The Ball Flying was dit de eerste volleybalmarathon van hopelijk velen. De organisatie die 100% werkt met vrijwilligers heeft het volleybalmarathon-concept volledig uitgewerkt en de marathon in Nijmegen was de try-out.

Verenigingen die een volleybalmarathon willen organiseren krijgen het concept met alle bijbehorende materialen tot hun beschikking. In ruil daarvoor wil Let’s Keep The Ball Flying graag het goede doel zijn waar minimaal 50% van de opbrengst naar toe gaat. Een win-win situatie; een supergaaf evenement voor de vereniging en financiering voor de projecten van Let’s Keep The Ball Flying.

gh @ VoV, bron persbericht Pegasus, Foto Ruurd Jellema