Vizier op volleybal

 

Perspectief voor zaalvolleybal

VoV, 07-05-2020. 4:35 uur. Het kabinet heeft gisteravond de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. Sportwedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek. Dit geldt ook voor het volleybal.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Wij gaan alle maatregelen nemen om de nu toegestane verruimde openstelling op een veilige manier mogelijk te maken. De nu aangekondigde stapsgewijze terugkeer naar een samenleving die niet meer geheel door het virus wordt gedomineerd, geeft Nederland en de sport hoop. Hij vervolgt met “Deze opnieuw verruimde openstelling is goed voor Nederland. Sport houdt je fit en gezond en helpt je weerstand op peil te houden.

“Het perspectief dat als alles goed blijft gaan we in ieder geval vanaf 1 september ook weer binnen mogen sporten en de competities – zij het zonder publiek – weer op mogen starten, geeft ons de hoop dat we na deze zomer een vrij groot deel van het oude normaal, namelijk het heerlijk met anderen en minstens één keer per week sporten terug hebben gekregen.”

gh @ VoV, bron NOC*NSF. Foto Rudy van ’t Rood.