Perugia maakt gelijk vs. Civitanova.

VoV, 19-04-2021. 5:26 uur. Hert tweede duel in de best-off-five serie om de Italiaanse titel is door Perugia uit bij Civitanova na meer dan twee en een half uur met 2-3 gewonnen. Setstanden 25-21, 21-25, 25-27, 25-23 en 12-15. Daarmee is de stand op 1-1 in wedstrijden gekomen. MVP van het duel werd Wilfredo Leon, die totaal 38 keer scoorde. Thijs ter Horst had in alle sets invalbeurten bij Perugia, hij scoorde 1 keer. Aanstaande woensdag 21 april om 20.30 uur wordt voor het derde duel aangefloten.

De openingsset werd, nadat ze de 7-9 achterstand hadden omgezet in een 12-9 voorsprong, gedomineerd door de thuisploeg. Een aantal fouten op rij bij de bezoekers gaven hen bij 19-13 zes punten voor, die tot vier slonken bij de finish.

In set twee had Perugia het betere van het spel, mede door 8 scores van Leon konden ze de stand gelijktrekken. De zeer ruime voorsprong bij 9-15 en 13-20 mondde uit in een 21-25 eindstand.

Perugia kwam ook in de derde set beter uit de startblokken (0-3 en van 9-11 naar 9-14, 18-23) maar kwam in de twintig toch nog in de problemen. Civitanova maakte van 21-24 een 25-24 stand, waarmee ze de set voor het grijpen hadden. Een driepunter, met twee aces aan het eind van Plotnytskyi, beslissen de set met 25-27 voor de gasten.

In set vier dwong Civitanova de tiebreak af. Met groot verschil (16-10, 22-17) leek het een gemakkelijke setzege te worden, de inhaalrace van Perugia strandde bij 24-23, waarna Civitanova het setpoint benutte.

Met twee aces van Plotnytskyi sloeg Perugia in de vijfde set het gaatje naar de 11-13, na eerder met 5-9 voor en 11-10 achter te hebben gestaan. Leon velde het vonnis voor de 12-15 eindstand.