Pharmafilter US dames 1 is de baas in Tilburg

VoV, 05-10-2020, 4:47 uur.  Na te hebben gezwegen in alle talen, gevolgd door een meertalig verslag te hebben geschreven, komen we dit keer met een Nederlandstalig verslag. Dit omdat het voor iedereen leesbaar is en we geen argwaan willen oproepen. Maar laten we eerlijk wezen, Grieks is ook wel heel lastig om te lezen.

Meertaligheid is ons niet vreemd, want veel teamleden van US dames 1 hebben hun roots toch ergens anders liggen dan in Amsterdam. Zelfs op trainingen wordt er zo nu en dan o.a. Italiaans en Frans gesproken.

Vorige week waren we kritisch op onszelf na onze winst op Rivo Rijssen; ons spel moest netter en de sets hadden sneller binnengehaald moeten worden.

Afgelopen zaterdag mochten we gelukkig weer spelen, in Tilburg. Aangezien het elke week maar de vraag is of we kunnen spelen, zijn we erg blij met iedere wedstrijd die we kunnen spelen. Helaas moesten we in Tilburg het doen zonder onze passer-loper Lavinia Maiorano en onze libero/passer-loper Ilse Veerman. Zij hebben de wedstrijd moeten volgen via een livestream, net zoals alle andere toeschouwers. Een wedstrijd zonder publiek, dat is wel even wennen. Vooral in een grote en hoge sporthal, zoals die in Tilburg.

In de eerste set kwamen we direct goed uit de startblokken. Met een goede en degelijke pass kon Irie Timmer de aanvalsters gemakkelijk bedienen. Sophie ten Asbroek was met haar gevarieerde aanval een kwelling voor de tegenpartij. En, Guilia Sotera wist met een lange serveserie een groot gat te slaan. We stonden al gauw met 10-20 op voorsprong. Toch lieten we aan het einde van de set Tilburg nog terugkomen, hierdoor werd het nog 21-25.

In de tweede set kwamen we moeizaam opgang. Iedereen maakte haar individuele foutjes. Uiteindelijk hebben we de knop omgezet. We moesten namelijk ook strijden voor de meiden thuis; zij hadden er dolgraag bij willen zijn. Door de goede passlijn werd het midden goed bediend. Marit Pasterkamp had de blokkering en de verdediging van de tegenstander goed aan de tand gevoeld; ze was niet te stoppen. Toch werd het in de tweede set nog spannend, maar trokken we gelukkig aan het langste eind. Het werd 24-26.

De derde set is altijd een lastige, maar we waren scherp en doortastend. De foutenlast lag laag en het vertrouwen groeide. Het was een teamprestatie. Ook de invallers hadden hun taken uitgevoerd en zeker hun steentje bijgedragen. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar wel een goede wedstrijd voor het vertrouwen.

Volgende week staat PDK Huizen op het programma (20.00 uur in Amsterdam). Een ploeg die al drie wedstrijden heeft weten te winnen. Wij hebben er zin in!

gh @ VoV, Verslag #10 Anneke Ykema. Fotograaf Volley Tilburg, Marit Pasterkamp in de aanval.