Play-off zeges voor Bongaerts, Dijkema en Meijners.

VoV, 30-03-2021. 5:46 uur. In Polen zorgde de LKS Lodz, de ploeg van spelverdeelster Britt Bongaerts, voor een grote verrassing door Rzeszow, de koploper uit het reguliere seizoen, in eigen huis met 0-3 te verslaan. Via de setstanden 25-27 en twee keer 23-25 werd een goede basis voor het spelen van de finale gelegd. Lodz eindigde in het reguliere seizoen als vierde.

Van de ruime voorsprong van 14-20 in de eerste set bleef bij het begin van de big points (19-21) nog maar weinig over en deze was geheel verdwenen toen de teams op 24-24 gelijkstonden. Lodz was in de volgende rally’s effectiever en won met 25-27.

In set twee maakte Lodz een 18-16 achterstand ongedaan met 18-20 en een 21-20 achterstand wisten ze naar 21-24 om te buigen. Ook nu waren ze in de finale scorend de meerdere en wonnen met 23-25.

In de derde set kon LKS Lodz een 13-9 achterstand bij 14-14 rechttrekken. De serie van 18-18 naar 18-21 was daarna beslissend. Rzeszow kwam nog terug naar 22-23 maar kon de wedstrijd niet met nog één of meerdere sets verlengen.

Britt Bongaerts stond drie sets op spelverdeling en scoorde 1 keer.

Chieri ’76, dat vanwege corona besmettingen bij Casalmaggiore zonder te spelen in de kwartfinale van de Serie A1 in Italië was gekomen, leed in hun eerste duel een 3-0 nederlaag tegen Monza. Via de setstanden 25-22, 25-20 en 25-18.

De ploeg van Floortje Meijners kon in de eerste set na 19-19 het verschil maken, liep uit naar 23-19 en sloot winnend af. In de tweede set maakte Chieri ’76 een 13-9 achterstand bijna ongedaan bij 14-13, zag daarna echter Monza weer afstand nemen (20-16) en ruim winnen. In de derde set gaf Monza na 13-13 gas, kwam vier punten voor bij 19-15 en maakte van die vier punten verschil bij 22-18 er zeven voor de 25-18 zege.

Bij Monza werd Anna Danesi met 15 punten, inclusief 6 blokpunten, topscorer. Floortje Meijners scoorde 14 keer en Lise van Hecke maakte er 13. Annick Meijers had bij Chieri ’76 in elke set invalbeurten, ze scoorde niet. Monza maakte aanvallend (49 om 31 punten) het verschil.

Bij de Final Six in Rusland won Laura Dijkema het eerste duel met Kaliningrad in poule A met 3-0 van Saratov. Met de setstanden 25-17, 25-16 en 25-20. Dijkema stond drie sets op spelverdeling en scoorde 1 punt. Lippmann en Voronkova waren met 19 en 16 punten de belangrijkste puntenmakers bij Kaliningrad. In deze poule is verder ingedeeld Dynamo Kazan.

In de openingsset nam Kaliningrad na 9-9 een punt of drie, vier afstand en hield dat via 17-13 tot 20-17 vast. Men serie van vijf punten maakten ze de set af. In set twee ging het tot 13-12 gelijk op, daarna liep Kaliningrad van 18-15 uit naar 23-15 en won met 25-16. De 18-13 achterstand in de derde set kon Saratov nog inlopen tot 18-16, vervolgens werd het verschil weer een stuk ruimer (22-18), waarop Dijkema c.s. met 25-20 de volle buit binnenhaalden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Tauron Liga, CEV / FIVB.