PO Turkije: VakifBank vs Eczacibasi 1-1

VoV, 20-04-2018, 6:41 uur. De tweede wedstrijd in de Turkse play – offs tussen VakifBank en Eczacibasi Vitra is met 1-3 naar de bezoekers gegaan. VakifBank kon nog wel de eerste set voor zich beslissen, daarna lukte ze het ze niet meer om in de beslissende fase van de volgende sets door te drukken.

De openingsset ging via 7-1 naar 11-4. Vanaf dat moment ging Eczacibasi beter spelen en scoorden Larson en Boskovic menig puntje in de inhaalrace, die bij 21-19 eindigde. Zhu Ting en een blok van Milena Rasic maakten de winst met 25-20 perfect. In de tweede doorgang nam aanvankelijk Eczacibasi een 11-14 voorsprong, die kon door VakifBank naar 19-15 worden omgebogen, Slöetjes scoorde 20-15 en haar ploeg leek op rozen te zitten. Door opnieuw Boskovic en Larson werd het echter 22-22, daarna kreeg VakifBank geen punt meer mee, 22-25 werd de eindstand.

In de derde set een gelijkopgaande strijd met aanvankelijk gering voordeel voor Slöetjes en co. (8-5) en daarna een wisselende leiding, 9-7 werd 9-12 en 12-14 werd 16-14. Vanaf 18-18 ging het gezamenlijk richting eindstreep, die deze keer niet bij het 25ste punt lag maar bij 24-26. In de vierde set liep Eczacibasi van 21-21 in één ruk door nar 21-25. Jordan Larson scoorde het laatste punt.

Bij Vakifbank waren Zhu Ting, 24 punten, en Lonneke Slöetjes, 14 punten,  de meest scorende speelsters.  Bij Eczacibasi waren dat Tijana Boskovic, 17 punten, en Jordan Larson, 11 punten. Bij de opslag  kwamen de teams in totaal tot 5 om 2 aces, daar stonden 15 om 8 foutserves tegenover. Per saldo dus vier punten nadeel voor de ploeg van Guidetti. Blokkerend wonnen ze met 10 om 9 en aanvallend met 58 om 56. De doorslag gaf dus de foutenlast, die inclusief de foutserves, 29 om 19 bedroeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.