Polder wint met Mulhouse Coupe de France

VoV, 26-04-2021. 6:00 uur. In het eigen ‘Palais des Sports’ won ASPTT Mulhouse gisteren de eerste Coupe de France in haar clubgeschiedenis. De ploeg van Tessa Polder domineerde in de finale tegen Istres en behaalde met deze bekerzege de dubbel in Frankrijk.

Zaterdag werd in de halve finale met 3-1 van Béziers gewonnen, gisteren waren ze met een overtuigende 3-0 te sterk voor Istres. Via de setstanden 25-20, 25-19 en 25-17) werd Istres naar het zilver verwezen.

Ondanks dit niveauverschil tussen de 13e van de Ligue A en de Franse kampioen, wist Istres in de eerste set toch een paar keer uit achterstand terug te komen. Zo werd de 9-6 bij 10-10 ingehaald en de 15-12 bij 17-17. In de finale bezorgde Ivana Vanjak de thuisploeg met een aantal scores op rij de winst.

In de tweede set koerste Mulhouse bij 15-11 op de overwinning af, nadat ze in de eerste helft van de set met 2-4 en 5-9 hadden achtergestaan. In de finale bleef Mulhouse met ruim verschil (25-19) aan de goede kant van de score.

Mulhouse bleef de bepalende ploeg en met de tussenstanden 3-0, 8-5, 13-9 en 19-14 in de derde set was het een kwestie van tijd voordat de beker in hun bezit was. Madison Bugg serveerde het laatste punt op het scorebord voor de 25-17 winst, tot MVP in de finale werd Helena Cazaute gekozen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FF Volley.