Positief gestemd WSV komt net te kort

VoV, 25-09-2017. 14:31 uur. Het is WSV Warnsveld niet gelukt om haar openingsduel in 1A winnend af te sluiten in De Kei. De Krekkers gingen er uiteindelijk met de 2-3 winst vandoor na een zinderend spannende wedstrijd waarin de kansen over en weer gingen.

De eerste set hadden de Krekkers de verdediging goed op orde en kon WSV de rally kansen niet af maken en maakte bovendien te veel onnodige fouten. Resultaat 22-25 voor De Krekkers. Een klein dompertje aangezien WSV graag beter was gestart. De tweede set leverde een enerverend schouwspel op. Lange rally’s met wisselend succes voor beide ploegen. Beiden hadden de kans de set af te maken, maar de weer verdedigend goede Krekkers trokken de tweede setwinst naar zich toe. Een krappe 26-28. De zes (!) wissels aan WSV kant konden het tij niet keren.

De derde set kreeg WSV vat op het spel. Blokkerend sterk en het geliefde aanvalsspel verliep uitstekend. Het betaalde zich uit met een goede 25-16. Een prachtige mentale opsteker voor de ploeg uit Warnsveld, die in het begin van de vierde set weer in dezelfde fout verviel als de eerste twee sets. Het moest weer in de achtervolging, de mentale weerbaarheid van WSV was groot met als gevolg een krappe 25-23 setwinst

WSV startte in de vijfde set niet gelukkig en keek al snel tegen een achterstand van vier punten aan. Dit kon ondanks een paar wissels niet meer worden omgedraaid en ging Krekkers er met de winst vandoor 11-15.

Ook de scheidsrechters Rijk Kelderman en Jan Visser hadden zich vermaakt: “prachtig om zo’n wedstrijd te mogen fluiten”.

Toch kijkt WSV al weer vooruit.  Zijn er aanknopingspunten?  ja.  Goed en gericht  trainen deze week? ja. Volgende week thuis tegen VCV weer volle bak.