Positieve prikkel voor Orion heren 2

1617orion2teamfoto

VoV, 29-01-2017. 10:25 uur. Gisteren was er sprake van een echt ouderwets regioduel. Twee teams uit de aloude regio Oost, feitelijk de 2 besten in competitie na Orion heren 1, namen het tegen elkaar op. Inzet was de vijfde plek op de ranglijst. Voor de Orion reserves was er een extra positieve prikkel: de uitwedstrijd in Barchem mocht bestempeld worden als de slechtste in jaren. Eentje vergelijkbaar met het geëtaleerde niveau in Dinxperlo in het seizoen 2013-2014, in het promotiejaar naar de eerste divisie. De eigenlijk beschamende 4-0 nederlaag diende gecorrigeerd te worden.

Set 1 en 2 waren kopietjes. De teams waren aan elkaar gewaagd en BVC nam in het laatste kwart naar wat leek een beslissende voorsprong. Vreemd genoeg wisten ze in beide sets deze royale voorsprong niet te verzilveren. Klaarblijkelijk waren de 24-20 (!) voorsprong  in set 1 en de 23-20 (!) voorsprong in set 2 niet besteed aan de mannen uit Barchem. Aan de andere kant kunnen we de volle credits geven aan de jonge mannen van Herr Proost: op karakter werd in beide sets de achterstand omgebogen naar setwinst.

Set 3 en 4 was het pleit beslecht. Met vast volleybal werd BVC gedwongen om afscheid te nemen van de topsporthal met 0 punten. Daarmee was tevens de balans weer hersteld en werden over twee duels de punten eerlijk verdeeld.

Met de voorlopige versteviging van de nummer vijf positie op de ranglijst zit het dus wel snot. Zaterdag a.s. is er echter weer een nieuwe testcase: we treden dan in Barneveld aan tegen het 3e herenteam van de plaatselijke SSS. De “Green army” leden zullen er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen voor een goed resultaat.

Daarbij worden zaken die secundair zijn aan volleybal gebruikt om de tegenstander een beetje te lichten. Velen zijn er gesneuveld. Voor deze testcase gooien we alvast het jachtgeweer in de achterbak: voor zowel laag- als hoogvliegende kippen hebben we het vizier al gesteld en gaan schieten met scherp! Tot zaterdag in Barneveld!

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting. Foto Hans van dijk.

Noot: Seesing Personeel | Orion HS2 vs BVC ’73 HS1 uitslag 4-0, setstanden 27-25, 25-23, 25-21 en 25-18.