Vizier op volleybal

 

Pover Habithuis RVV wint wederom

VoV, 22-11-2021. 4:53 uur. Op een druilerige zaterdagmiddag mocht Habithuis RVV aantreden tegen VC WIK uit Ammers. In een sfeerloze hal moesten de Katwijkers zelf de slingers ophangen. Het resultaat was een nieuwe overwinning. Makkelijk ging het echter geen enkel moment. (2-3)

De eerste set was een eentje om snel te vergeten. De basisopstelling was gelijk aan die tegen Inter Rijswijk (4-0 winst). Ken Rovers en Thijmen Heemskerk op buiten, Robert de Vries en Marijn Heemskerk op midden, Gilbert Vivo als diagonaal, Ron de Mooij als spelverdeler en Vito Meulenberg als libero. Dit zevental kon geen potten breken en verloor deze set dan ook kansloos. (25-17)

In de tweede set was er gelukkig een ander beeld te zien. Met een ongewijzigde opstelling tapte RVV uit een geheel ander vaatje. Er werd veel minder fout geserveerd en ook de passing leek stabieler. Bij vlagen kon de ploeg van Mark Schoonen dan ook laten zien welke kwaliteiten het in huis heeft. RVV stond de gehele set op voorsprong en gaf deze dan ook niet uit handen. (22-25)

Het lukte RVV niet dit door te trekken in de volgende set. Dit keer was het WIK dat constant een kleine voorsprong had. Een stuiptrekking aan het einde van deze set mocht niet baten. Als los zand verloren de duinbewoners de derde set. (25-22)

In de belangrijke vierde set ging het een tijdje gelijk op. Beide ploegen pakten een aantal keer een kleine voorsprong. Het was te danken aan de inmiddels ingevallen Bas van der Tang dat RVV een grotere voorsprong pakte. Met zijn simpele, maar foutloze service bracht de aanvoerder zijn ploeg naar een 10-14 voorsprong. Een paar rotaties later deed Robert de Vries dit nog eens dunnetjes over, waardoor Habithuis RVV op gelijke hoogte kwam in de setstand. (18-25)

Het leek erop dat in de vijfde set alle neuzen eindelijk dezelfde kant op stonden. De Katwijkers knokten voor elk punt en liepen langzaam uit op de gasthuizen. Dit zorgde voor frustratie bij WIK waardoor de gemoederen hoog opliepen. Spelers die een ander wilde aanvliegen, scheidsrechterlijke dwalingen, gele kaarten en publiek dat plotseling uit de krochten van sporthal De Reiger toch tevoorschijn kwam. Eindelijk werd het leuk. De Katwijkers lieten zich niet van de wijs brengen een speelden de beslissende set onder leiding van spelverdeler Ard de Mooij gedecideerd uit. (10-15)

Voor Habithuis RVV is dit een overwinning met een zure bijsmaak. Weliswaar speelden de mannen uit Ammers een goede pot. Als de Katwijkers echter zorgden dat ze degelijk speelden, had dit een makkelijkere winstpartij kunnen betekenen. Dit in ogenschouw nemend, kunnen de mannen zich opmaken voor de topper van volgende week. Koploper VIVES komt op bezoek in de eigen Boorsmazaal. Houdt de sociale media in de gaten voor de livestream.

gh @ VoV, verslag door Bas van der Tang. Foto Jan van den Noort.