Vizier op volleybal

 

Pré-Jeugd Oranje jongens derde in Portugal

VoV, 14-01-2019. 6:50 uur. De Oranje U17 jongenploeg heeft bij het WEVZA toernooi in Portugal de derde plaats behaald. Na de verloren halve finale tegen Italië, de latere winnaar van het toernooi, speelde Oranje om het brons, daarvan was in de poulefase nog met 2-3 verloren. De U17 ploeg nam revanche en ging er nu via 23-25, 21-25 en 16-25 met een 0-3 zege en het brons vandoor.

De eerste set was close, beide teams deden weinig voor elkaar onder, maar na een spannende finale beslist Stijn de Ruijter de set in Nederlands voordeel. In de tweede set serveerde Thomas van Bladel Nederland naar een 0-7 voorsprong, de Ruijter hield Nederland op voorsprong (3-10), Portugal wist zich gesteund door de fans en probeerde wat terug te doen, maar reageerde te laat. Oranje kwam met 0-2 voor.

Oranje was in de derde set heer en meester en domineerde het gebeuren binnen de lijnen, En won dus dik verdiend met grote voorsprong. Stijn De Ruijter werd met 17 punten de topscorer van de partij.  Met de derde plek plaatste Nederland zich voor het tweede kwalificatie toernooi voor het EK.

Bondscoach Arne Hendriks was wel tevreden met de 3e plaats. In de eerste set hadden we nogal wat problemen, maar we hadden ook serve druk en verdedigden goed. Het team speelde als team en alle teamleden hebben een felicitatie en een compliment verdiend met deze derde plaats.

Italië won het toernooi, Frankrijk werd tweede.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Wevza.