Prima seizoensbegin voor Tornado Dames 1

VoV, 25-09-2017. 9:18 uur. Op 23 september stond voor Tornado dames 1 de eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 op het programma. De eerste wedstrijd is gespeeld in Sporthal de Ransuil in Geesteren. De meiden van dames 1 hebben een sportieve voorbereiding gehad waardoor ze goed voorbereid de competitie tegemoet gaan.

Wat de meiden van Tornado konden verwachten van de tegenstander afgelopen zaterdag was onduidelijk. Wat ze wel wisten was: Gaan voor elke bal. Nadat de mini’s de eerste opslag over het net hadden gespeeld begon het fluitsignaal van de wedstrijd om 16:00 uur.

Twente ’05 begon met serveren tijdens de eerste set. Tornado bracht de pass onder controle waardoor direct het eerste punt af kon worden gemaakt. Tornado nam de leiding gedurende de eerste set via een 10-5 . Door de serve druk van Tornado hadden ze de meiden van Twente ’05 onder controle. Punt voor punt, vechtend voor elke bal ging Tornado er vandoor met de eerste set: 25-17

De tweede set ging het gelijk op. Tornado maakte meer eigen fouten als in de eerste set en Twente ’05 scoorde meer. Een spannende set die via een 6-7 achterstand naar een 13-10 voorsprong werd omgebogen. Tornado trok aan het langste eind door veel variatie in hun aanval te houden waardoor ze de set wisten te winnen met 25-23.

In de derde set liep het in het begin bij Tornado wat troefjes maar gedurende de set liepen de dames via een 3-6 achterstand al snel uit naar een 9-7 voorsprong om deze uiteindelijk ook niet meer uit handen te geven . De pass was onder controle, waardoor er een mooie set-up gegeven kon worden door de spelverdeelster om de bal vervolgens aanvallend af te maken. De derde set is gewonnen door Tornado met 25-13

In de vierde set liepen de dames van Tornado direct in het begin achter de feiten aan. Gedurende de wedstrijd liep het aan de kant van Tornado wat minder waardoor er veel eigen fouten werden gemaakt. Via 8-11 en 16-19 achterstand en twee time outs bracht dit de dames even weer op scherpte waardoor ze het niveau van de sets ervoor weer op gingen pakken.

De achterstand werd weg gewerkt doordat de dames zelf de punten weer gingen maken. Tornado wilde dat extra bonus punt toch wel erg graag in Geesteren houden. De meiden hebben geknokt tot het laatste punt. De vierde set werd dan ook gewonnen door de achterstand van 16-19 om te buigen naar een 21-20 voorsprong en deze winnend af te sluiten met 25-23.

Tornado dames 1 en de trainer Patrick te Vaarwerk willen het publiek bedanken voor het aanmoedigen tijdens de eerste wedstrijd. Graag zien wij jullie terug om ons ook tijdens de tweede thuiswedstrijd naar de overwinning te schreeuwen. Zaterdag 30 september om 16.00 uur in Sporthal de Ransuil.

gh @ VoV, verslag via Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado D1. Foto Rudy van ’t Rood.