Vizier op volleybal

 

Promotieduels Dash tegen Wevo en Bolsward

VoV, 15-04-2019. 16:43 uur. Zaterdag moesten we uit naar Groningen. Alweeeeer naar Groningen. Lekker stukje rijden voor de laatste wedstrijd van het officiële seizoen. Het was tot vrijdagavond laat nog spannend of Dash eventueel nog kampioen zou kunnen worden. VC Zwolle 3 speelde namelijk al op vrijdagavond. Het was tot het laatst spannend maar helaas lieten de meiden van Zwolle geen setje liggen en hebben ze de volle buit gepakt. Ze zijn dan ook de terechte kampioen geworden, gefeliciteerd!

Doordat deze uitslag al bekend was speelden de meiden van Dash eigenlijk nergens meer voor. Dat mocht de pret niet drukken. Twee meiden kwamen uit een lange busreis en hadden niet tot nauwelijks geslapen voordat ze weer in de auto stapten naar Groningen. Maar gelukkig heeft Dash Debby, die voor iedereen een lekker snoepzakje had gemaakt voor zowel de heen- als terugweg. Zo blijven de verre afstanden toch iedere keer weer gezellig! Eenmaal in Groningen was het tijd voor de pasta die voor iedereen was gemaakt en toen kon de strijd tegen Donitas D2 beginnen!

Dash begon goed aan de wedstrijd. Serverend werden de meiden van Donitas onder druk gezet en hierdoor werd er uiteindelijk een gaatje geslagen. Het bleef nog lang spannend maar uiteindelijk wist Dash de set met een setstand van 21-25 naar zich toe te trekken. Omdat deze wedstrijd nergens meer om ging werd er lekker gewisseld.

In de tweede set moest Dash even wennen en kwam Donitas met een goede servedruk. Hierdoor kreeg Dash het even moeilijk in de pass en wist Donitas een gaatje te slaan. Dash wist dit gat niet meer te dichten en de set ging met 25-18 naar Donitas.

De derde set ging vanaf het begin af aan gelijk op. Tot het laatst bleef het spannend. Aan beiden kanten werd goed verdedigd en werden er lange rally’s gespeeld. Aan het einde van de set wist Dash aan het langste eind te trekken en won nipt met een setstand van 24-26.

Dash had nog één setje nodig om de winst mee naar Vorden te nemen. Maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De concentratie zakte een beetje weg en de meiden van Dash hadden moeite om de bal in één keer op de grond te krijgen. Dit zorgde voor lange rally’s. Helaas wist Donitas deze set naar zich toe te trekken met 25-18.

Ondanks dat deze wedstrijd nergens meer om ging, waren de meiden van Dash niet van plan om zo’n eind te rijden en dan met verlies weer terug te keren naar huis. Dus volle bak werd er begonnen aan de laatste set. Leuk feitje is dat de gemiddelde leeftijd in het veld nog nooit zo jong is geweest in dit seizoen. En wat hebben de jonkies het goed gedaan. Dash wist de vijfde set namelijk met 13-15 te winnen! Lekker gevoel om toch weer met winst terug naar Vorden te keren!

Dit was dan het einde van het seizoen zou je denken…. Na een seizoen zoals vorig seizoen, waarin het spelplezier bij een aantal speelsters compleet was verdwenen heeft Henk er voor weten te zorgen dat wij dit seizoen weer een team zijn geworden en met spelplezier hebben staan spelen. Dash heeft 20 keer gewonnen en maar 2 keer verloren (van de kampioen). Helaas geen kampioenen, maarrrrr het seizoen is toch nog niet over! Aankomende zaterdag 20 april speelt Dash voor promotie naar de eerste divisie! Wie had dat gedacht! Dit wil je niet missen!

De partybus vertrekt vanaf ’t Jebbink. Edwin Schooltink van Sporthal het Jebbink sponsort een bus voor Dash Dames 1. Supporters, leden en familieleden, mogen mee met Ed’s party bus! De kosten voor een hele dag plezier zijn € 10,- p.p. Wil je mee? Geef je dan op via secretariaatdash@gmail.com. De tijden volgen nog. We weten in ieder geval wel dat we zullen strijden tegen vc Bolsward D1 en Wevo 70 D1. We hebben jullie support mega hard nodig dus hopelijk tot in Bolsward allemaal!

gh @ VoV, verslag van Jade Veenstra, Dash Dames 1.