Publiek grote winnaar bij Rivo vs. Tornado

VoV, 11-11-2019. 11:20 uur. Afgelopen zaterdag werd in de Reggehal de wedstrijd tussen het oranje-blauw van Rivo en het zwart-geel van Tornado gespeeld. De dames van Tornado staan voor aanvang op plek 4 in de tussenstand en Rivo bekleed de 5e plek van de ranglijst. Dat zou een mooie strijd kunnen worden.

Rivo start de wedstrijd met Susan Schepers en Famke Zomer op p/l, de middenas bestaat uit Marit Kamans en Maud Timmerman en Fleur Timmer start diagonaal met spelverdeler Suzan Agterberg. Uiteraard completeert Annemiek de Bruin het zevental op de libero positie.

De eerste set start gelijkwaardig, aan beide kanten wordt direct goed gescoord maar na enkele rotaties kan Rivo uitlopen naar 9-4. Met name goed aanvalswerk van o.a. Fleur Timmer, die opnieuw een goede wedstrijd speelt, en een uitstekende serve-druk aan Rivo zijde zorgen dat de punten vooral aan Rivo kant geteld worden. Als dan ook nog eens de meest onmogelijke ballen van de grond geveegd worden door een uitstekend verdedigende (en spelende) Famke Zomer dan staat de teller al snel op 25-15 en dus 1-0.

De tweede set ziet er totaal anders uit. Tornado verhoogt de serve-druk en daar kan Rivo zich niet onderuit spelen. Bij 8-11 lijkt het nog te gaan maar bij 12-22 is het al einde set eigenlijk. Uiteindelijk speelt Tornado de set prima uit en trekt daarmee de tussenstand volledig gelijk 15-25.

In de derde hoopt Rivo de (serve)ban te breken maar dat lukt helaas niet. Het gaat direct weer mis met een goede serie van Tornado. 0-5. Deze voorsprong weet Tornado vast te houden tot 10-16. Dan staat Rivo weer op. Ook bij Rivo kan de servedruk opgevoerd worden, de pass-lijn komt daardoor wat minder onder druk en zo kan het eigen spel weer opgepakt worden. Door o.a. een prachtige serie van Lotte Boerman weet Rivo bij 18-18 heel knap aan te sluiten. Dan wordt het weer spannend. De puntverdeling gaat heen en weer en opnieuw is het gelijk op 22-22. Dan gaat het met name aanvallend mis bij Rivo. Het lukt niet om te scoren en het is opnieuw Tornado dat de setwinst weet te pakken. 23-25, en dus 1-2.

En ja, we hebben het over damesvolleybal en dus kan het tij zich zomaar weer keren. Nu is het Rivo die de wedstrijd onder controle heeft. Regisseuse Suzan Agterberg laat de aanvallers weer volop scoren, de blokkering verricht uitstekend werk en de foutenlast bij Tornado gaat daarmee omhoog. Vanaf 15-11 sprint Rivo naar 20-13. Om het administratief wat makkelijk te houden eindigt ook set 4 in 25-15. 2-2 en dus een tiebreak.

De vijfde set is een weerspiegeling van de hele wedstrijd, namelijk een gelijk opgaande strijd. Alleen op 9-11 is het puntverschil groter dan 1. Er wordt door beide teams hard gestreden, de coaches gebruiken alle time-outs, er worden fraaie punten gescoord en de spanning is overal voelbaar. Op 13-14 is het Tornado die als eerste de wedstrijd kan beslissen. Marit Kamans op midden voorkomt erger voor Rivo met een mooi balletje en maakt gelijk. De laatste twee punten en daarmee de wedstrijd zijn vervolgens voor Rivo. Een puike, een zeer verdiende 3-2 overwinning. Die kan gevierd worden! Alle twaalf de speelsters hebben alles gegeven, zowel in het veld als aan de zijlijn. Mooi om te zien deze eenheid in de groep.

Volgende week gaat de tournee weer verder. Op naar Nijmegen waar Runner-Up Pegasus ons ontvangt in de Ark van Oost. Om 16.15 uur zal er gefloten worden voor de eerste serve. Het beloofd opnieuw een pittig potje te worden. Pegasus heeft namelijk al zeer goede resultaten behaalt. De dames zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk punten mee te slepen naar Rijssen.

gh @ VoV, verslag van Rivo Dames 1. Foto’s Jan van den Noort.