Puik potje, maar wel verlies voor Sovoco D1

VoV, 14-02-2022. 5:00 uur. Eindelijk, eindelijk, éindelijk mochten we dan weer. Ja, dat mocht 2 weken geleden al, maar ook onze wedstrijden waren het slachtoffer van terugtrekkingen helaas.

Zelf hebben we de afgelopen weken ook te kampen gehad met blessures, vreemde pijntjes, afwezigen en ja hoe kan het ook anders, corona en quarantaines. Dus de dag dat wij voor het eerst dit seizoen (!) compleet gaan zijn bij een wedstrijd of training (!) laat nog altijd op zich wachten. Sommige zijn ervan overtuigd dat het had kunnen gebeuren, als Floris het niet had gejinxt door op maandag aan te kondigen dat het die donderdag zou gebeuren. Die training en de wedstrijd erna moesten zelfs geheel geschrapt worden. Jullie snappen: hij mag hier dus niks meer over zeggen van ons.

Dan de wedstrijd. Niet lekker inkomen, maar meteen tegen een geduchte tegenstander: Kalinko. Uit hadden we geen beste wedstrijd gespeeld, dus we wilden het in ieder geval beter doen dan toen. Sandra kan helaas vanwege een breuk in haar pink nog niet meedoen. Iedereen moest zich erop voorbereiden om ook op hele andere posities dan gewoonlijk te moeten spelen. Ondergetekende verheugde zich al op een setje op midden ofzo, maar helaas, het bleef bij libero-en.

We startten met Kirsten, Britt, Daniela, Lieke, Kyra, Charla en Hanneke. Direct werd duidelijk dat het een echte strijd ging worden met hard werken. Het ging gelijk op. Daphne kwam erin voor Britt. De pass lag stabiel en Kyra vond de middens veel en met succes. We hielden aan het net veel tegen en haalden veel van de grond. Maar dat deed Kalinko ook, met als gevolg lange rally’s. Uiteindelijk wisten we goed door te drukken en pakten we de 1e set met 25-21.

Met een ongewijzigde opstelling begonnen we aan de 2e set. Het beeld was hetzelfde: lange rally’s, mooie ballen van beide kanten. We deden veel goed – blok, mooie aanvallen en verdedigingsacties, service-pass – maar in de service maakten we net te veel foutjes. Zo viel het deze keer de verkeerde kant op: 21-25 voor Kalinko.

In de 3e set wisten we wat ons te doen stond. Die service-druk weer omhoog. We stopten nog steeds zoveel mogelijk energie in ons spel en wisten een kleine voorsprong te pakken. Op 24-21 hadden we de set voor het grijpen, maar met de winst in zicht haperden we alsnog. We wisten niet meer te scoren en onze blokjes vielen net niet goed deze keer. De time-out op 24-24 mocht ook niet meer baten. Zo lieten we de set toch nog uit handen glippen: 24-26! Dat was super zuur en frustrerend.

In de 4e set deden we wat omzettingen. Franke loste Lieke af op midden. Jiska ging spel verdelen en Kyra verhuisde naar buiten, zodat Daphne de diagonaalpositie over kon nemen van Charla. Dat was misschien een heel klein beetje onwennig in het begin, maar vooral waren de meesten van ons inmiddels ook erg moe. Want had ik al gezegd dat we heel veel hele lange rally’s speelden? Daardoor was het moeilijker om elkaar op te peppen en vol overtuiging en energie erin te gaan. En dan wordt het lastig tegen dit team. We liepen de hele set achter de feiten aan, lieten af en toe nog mooie dingen zien en alle invallers/omschakelaars deden het goed, maar we kwamen te kort. De set ging met 19-25 naar Kalinko en daarmee ook de wedstrijd.

Wat was het heerlijk om weer een potje te spelen en dit was ook nog eens een hele leuke om te spelen, zo aan elkaar gewaagd te zijn en te moeten knokken. Moe gestreden baalden we uiteraard enorm van de 3e set, want dan had wellicht de wedstrijd onze kant op kunnen kantelen. Maar we waren ook voldaan dat we ondanks alles toch zo’n 1e pot hebben kunnen neerzetten.

Die instelling nemen we mee naar volgende week, want ook dan zullen we weer moeten improviseren weten we al. Natuurlijk geloven we pas dat we ook echt gaan spelen als beide teams aan de warming-up startten, want dit weekend gingen ook weer slechts 2 van de 6 wedstrijden door in onze poule… Hopelijk dus volgende week om 15.30 uur tegen Leython in Leiderdorp. We kunnen zeker wel wat aanmoediging gebruiken. Tot dan dus?!

gh @ VoV, verslag Hanneke van den Broek, Sovoco D1. Foto Jaap van den Broek.