Vizier op volleybal

 

Queen & King of the Court officieel erkend door CEV en FIVB

VoV, 11-05-2023. 14:23 uur. Queen & King of the Court is vanaf heden wereldwijd een officiële discipline in het beachvolleybal. Sportworx, de Nederlandse organisator en bedenker van deze discipline, kwam hiervoor meerjarige samenwerkingen overeen met de CEV, FIVB en Volleyball World. Met deze afspraken krijgt het nieuwe format een officiële en erkende status.

Het is een grote stap in de ontwikkeling van Queen & King of the Court (QKotC). De nieuwe discipline in het beachvolleybal is in 2017 ontstaan in Utrecht en heeft sindsdien al vele succesvolle evenementen over de hele wereld gekend. De officiële status die de discipline nu krijgt is belangrijk voor de toekomstige sportontwikkeling en vanzelfsprekend ook om QKotC de komende jaren te kunnen blijven organiseren met de beste spelers en speelsters van de wereld.

Officieel EK en WK: Wilco Nijland, CEO van Sportworx, is trots op deze ontwikkeling. “Ik ben enorm blij en trots dat na de Nederlandse Volleybal Bond, ook de Europese en zelfs de Wereld Volleybal Bond, ons Queen & King of the Court format de officiële en erkende status geeft. Dit geeft aan hoeveel potentie Queen & King of the Court heeft. Het is vooral ook een erkenning van ons werk de afgelopen 5 jaren! We bedenken en ontwikkelen zelf een nieuw sport format.

We zien dat de (beste) spelers en speelsters van de wereld dit helemaal omarmen en dat fans massaal kaarten kopen om erbij te zijn. Dit jaar organiseren we meer dan 20 nationale kampioenschappen QKotC, hebben een eigen wereldtour met stops in o.a. Miami, Hamburg en Doha, organiseren we een “EK” in Luxemburg en een “WK” in Rotterdam. Het is indrukwekkend wat we voor elkaar krijgen als ik het mag zeggen! Ik ben heel erg benieuwd waar dit allemaal toe gaat leiden.’’

Zelden vertoond: Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen bij de Nederlandse Volleybal Bond, ziet die potentie ook al enkele jaren. “Het is zelden vertoond dat een discipline in een balsport zich zo snel ontwikkelt als King of the Court.

Het siert de FIVB en CEV dat ze deze vorm van beachvolleybal zo snel officieel hebben omarmd, waardoor we na het eerste officiële Europees Kampioenschap King of the Court nu ook het eerste Wereld Kampioenschap kunnen organiseren. Als Nederlander ben ik natuurlijk trots dat ons landje zo’n grote rol in speelt in die ontwikkeling, temeer daar we over de hele wereld zien hoe succesvol dit concept is.”

Nederlands Kampioenschap in Breda: Aankomend weekend, op 13 & 14 mei, start het nieuwe beachvolleybal seizoen in Nederland direct met een geweldig affiche; het BetCity NK Queen & King of the Court op het Kasteelplein in Breda. Een officieel Nederlands Kampioenschap Queen & King of the Court. Nog nooit stonden er zo veel grote namen uit het Nederlandse beachvolleybal op een Nederlands Kampioenschap Queen & King of the Court.

Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Katja Stam, Raïsa Schoon; ze zijn er allemaal bij. Een mooie kans om de absolute wereldtop in actie te zien in deze spectaculaire en meer urban variant van beachvolleybal. Meer informatie hierover is te vinden op eredivisiebeach.nl/breda

gh @ VoV, bron en foto Sportworx.