Vizier op volleybal

 

Rabobank Orion H2: Snel vergeten, of niet?

VoV, 04-11-2019. 6:15 uur. De primaire reactie vanuit het publiek na de wedstrijd tegen de reserves van “de paarsen” uit Nijmegen, was voornamelijk “snel vergeten”” en “voor een 5e set waren we niet blijven zitten”. Bij tijd en wijle was idd voor het publiek en omstanders de wedstrijd niet om aan te gluren. Het had meer het predicaat “de gevulde dame in de te krappe legging”. Je wordt gedwongen om ernaar te kijken, maar dan gaat de aandacht weer snel over op de orde van de dag.

Persoonlijk moeten we wel een dikke les halen uit het treffen met de VoCaSa heren: het spelen van het eigen spel is vaak belangrijker dan het uitvoeren van strategieën. Wat dat betreft was ons schakelend vermogen in de wedstrijd onder de maat, en lieten we ons verleiden tot iets wat u verslaggever benoemt als “hun spelletje”.

Complimenten wel weer naar het team van Eric Maan: er werd geknokt als een malle, en ja, VoCASA had ons set 3 volledig bij de knikkers met hun spel. De narrow escape was er, gelukkig in vier sets, met 4 punten extra weer op ons conto. Helaas was het spel niet zo verleidelijk als de wedstrijd van het heren 3 opleidingsteam voor ons, en heren 4 daarvoor. Je kunt niet alles hebben, nietwaar? Deze dienen we dus niet snel te vergeten, maar als onderdeel zien van ons proces. De ervaring dient ons weer verder te brengen…

Na het annuleren van de uitwedstrijd 2 weken geleden spelen we nu, misschien wel opmerkelijk, tegen de heren uit Woudenberg. We wrijven het er maar weer ff in: 2 jaren geleden de runner up in de 2e divisie bij “ons kampioenschap”, vorig seizoen in de onderlinge confrontaties was Woudenberg winnaar op set saldo.

De teams zijn altijd al aan elkaar gewaagd geweest. Opmerking dient gemaakt te worden dat onze samenstelling wel is gewijzigd in het afgelopen en huidige seizoen. Desalniettemin een taaie tegenstander weer. Hopelijk krijgen we nu het publiek wel weer op de banken!

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs VoCaSa H2: Uitslag 3-1, setstanden 25-22, 18-25, 25-23 en 25-21.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2.