Vizier op volleybal

 

Randy Derksen nieuwe trainer van Alterno D1

VoV, 03-06-2023. 4:30 uur. Alterno Apeldoorn heeft een opvolger vastgelegd voor de vertrekkende trainer/ coach Wilfried Groothuis, die in januari al aankondigde het nieuwe seizoen een volleybalsabbatical te zullen nemen.

Randy Derksen gaat het stokje in eerste instantie voor een seizoen bij de amateurkampioen van Nederland overnemen. Hij is 31 jaar, getrouwd met Carmen met wie hij met zoontje Jules (1,5 jaar) samenwoont in Pannerden. Afgelopen drie seizoenen was hij hoofdtrainer bij Halley uit Wehl, waarmee hij het kampioenschap in de Eerste Divisie veroverde.

Voor Derksen was het tijd om daarna om zich heen te gaan kijken: “Ik had eigenlijk geen concrete plannen. Bij Halley moest ik flink verjongen met dat team en eigenlijk weer opnieuw gaan bouwen omdat de helft vertrok, Ik vond dat de groep daarbij beter af zou zijn met een nieuwe trainer.”

Via Wilfried Groothuis kwam Mathijs Mast namens het bestuur vorige maand in contact met Derksen en dat voelde volgens Mast meteen goed: “We zochten een jonge, ambitieuze trainer bij wie ontwikkelen, presteren en plezier hand in hand gaan. Via Wilfried kwamen we met Randy in contact en het bleek dat we hetzelfde dachten over de richting die we met het team op willen gaan. We zijn dan ook erg blij om hem als onze nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.”

gh @  VoV, bron o.a. website Alterno. Foto Jan  van den Noort.