Rauwerdink schakelt Klapwijk uit

VoV, 20-11-2017. 6:58 uur. Gisteravond werden de returns gespeeld in de tweede ronde van de kwalificatiefase voor de Challenge Cup bij de mannen. Daarin kwamen drie Nederladners in actie. Bij Olympiakos vs Inegöl stonden Jeroen Rauwerdink en Niels Klapwijk tegenover elkaar en Gijs Jorna moest proberen met Ploiesti de volgende ronde te halen.

In de openingsset was Jeroen Rauwerdink niet af te stoppen. Vanaf pakweg 14-13 gingen alle ballen naar heem op linksvoor en sloeg hij ze er één voor één in. Zeven van de acht scores van hem in deze set maakte hij na die stand, maar helaas voor Olympiakos was Jeroen Klapwijk aan de andere kant van het net ook prima op dreef, Vooral in de eindfase. Rauwerdink maakte 24-24, maar Klapwijk scoorde even later de 24-26.

In de tweede set was Olympiakos de winnende ploeg. Na 8-5 werd een 16-11 voorsprong genomen. De beide Nederlanders scoorden nu minder frequent, beiden twee keer. Met 25-17 kon Olympiakos de setstand in evenwicht brengen. De derde set ging met 20-25 naar de gasten. Via de meetpunten 14-16 en 17-21. Klapwijk maakte er vijf in de ze set, Rauwerdink scoorde drie keer. En in de vierde set dwong Inegöl de golden set af. Met 21-25 waren de kansen ineens weer 50 / 50, nou ja misschien 55/45 vanwege de luidruchtige Griekse fans op de tribune.  De Golden set werd met 15-13 een prooi voor Olympiakos.

Niels Klapwijk scoorde totaal 23 keer, bij Jeroen Rauwerdink stopte de teller op 16. Inegöl Bursa  had met 74 / 80 de betere eigen score, maar ook de hogere foutenlast met 26/31 voor de tegenstander gescoorde punten. Olympiakos neemt het in de volgende ronde op tegen Tours VB van Jasper Diefenbach.

Ploiesti vs Lausanne.  De Zwitserse ploeg hadden thuis een 3-0 zege behaald en hadden aan twee setjes genoegvoor plaatsing in de volgende ronde. Na 24-26 en 18-25 warend ie setjes binnen en was de volgende ronde dus bereikt. Lausanne wisselde de halve ploeg vanaf de derde set en won geen setje meer. Met 25-20, 25-21 en 15-11 kon de ploeg van Gijs Jorna, hij scoorde totaal 22 keer, met een zege afscheid van het toernooi nemen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft (Jeroen Rauwerdink)  en CEV (Gijs Jorna).