RECO ZVH ‘kampioen’ van de Degradatiepoule.

VoV, 16-05-2021. 7:11 uur. De beslissing over de koppositie in de Degradatiepoule bij de mannen moest gisteren vallen bij de wedstrijden tussen RECO ZVH vs. Bielderman Koetsier/ SSS en VoCASA vs. TTP, dat voor begin van de afsluitende ronde koploper was met één puntje voor op de ploeg uit Zevenhuizen.

TTP was via een serie van zeven overwinningen op rij naar de eerste plaats geklommen maar kreeg het niet voor elkaar om er een achtste zege aan toe te voegen. Het was, vooral in de eerste twee sets een gelijk opgaande strijd, die echter wel twee keer met succes door VoCASA werd afgesloten.

In de eerste doorgang kwam de thuisploeg met 20-23 achter, stond bij 24-23 op setpoint en verzilverde dat op 26-25. In de tweede set werd 20-20 een 24-24 stand, waarop VoCASA de laatste twee puntjes scoorde. De volgende set ging met 21-25 naar de gasten, nadat de thuisploeg een 10-14 achterstand bij 19-20 bijna ongedaan had gemaakt.

VoCASA drukte in de vierde set door en gaf TTP geen kans meer op succes bij 15-8 en 22-13. Met 25-16 werd de 3-1 zege een feit. TTP wordt tweede in de Degradatiepoule met 21 punten, VoCASA derde met 20 punten.

RECO ZVH profiteerde maximaal van de misstap van TTP door thuis met 3-0 van Bielderman Koetsier/ SSS te winnen. ZVH kwam in de eerste en tweede set vlot op een mooie voorsprong (1ste, 10-4 en 17-12, 2de 8-3 en 17-11) waardoor SSS in de achtervolging moest.  Mede door een goed op dreef zijnde diagonaal Bram Berger lukte het om bij 21-20 in de eerste en 22-21 in de tweede set de aansluiting te realiseren. Maar dat leidde niet tot winst. De sets gingen met 25-21 en 25-23 verloren.

In de derde set nam ZVH na 11-11 afstand. Het gaatje bedroeg drie punten bij 18-15, vijf punten bij 22-17 en weer drie bij 24-21. Nipt met 25-23 werd er tenslotte gewonnen. ZVH wordt met 23 punten eerste in de Degradatiepoule, SSS voorlaatste met 14 punten.

ComputerPlan VCN en Taurus hadden beide de voorgaande drie wedstrijden niet met succes kunnen afsluiten en wilden natuurlijk niet met een nederlaag het seizoen beëindigen. VCN begon het beste, was in de eerste set bij 17-9 ver uit het zicht van Taurus verdwenen, maar hield aan het eind bij 25-20 een handvol punten verschil over. In de tweede set was het verschil een heel stuk groter aan het eind. De 9-6 werd 15-7 en 22-14 voordat met 25-16 werd afgesloten.

Taurus wist de wedstrijd na de tweede set te laten kantelen. Met 20-25 (na 13-15 en 16-20) en 18-25 (na 10-16 en 14-21) bleven ze twee keer ruimschoots aan de goede kant van de score en dwongen zo een vijfde set af.

Daarin had VCN aanvankelijk voordeel (6-5, 10-7) maar net als in de wedstrijd kon Taurus nu in de set het nog een keer het voordeel naar zijn kant halen. De 10-12 werd 13-13 en 13-15 winst voor de bezoekers. Taurus wordt vierde in de stand (16 punten), VCN was laatste en blijft laatste (11 punten).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto RECO  ZVH.