Vizier op volleybal

 

Recordaantal USA-volleyballers in buitenland

VoV, 20-07-2020. 13:41 uur. De Amerikaanse volleybalbond meldde voor afgelopen seizoen een recordaantal internationale transfers voor spelers/ speelsters die de Amerikaanse nationaliteit hebben. Maar liefst 488 Amerikaanse dames en heren hebben er in het seizoen 2019/ 2020 buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten gespeeld.  Van het totaal zijn 369 dames en 119 heren. Amerikaanse speelsters waren  vertegenwoordigd in 41 landen, de mannen kwamen in 28 verschillende landen uit.

Een periodiek overzicht van hetgeen de landgenoten in het buitenland presteren is dus voor een Amerikaanse volleybalvolger een heidens karwei. Daarvoor zal men bij de dames en heren de competities van zo’n beetje alle landen in Europa moeten volgen en daarnaast ook die van Brazilië, China, Indonesië, Israël, Japan, Korea, Nieuw – Zeeland, Paraguay, Peru, Filippijnen en Puerto Rico. En bij de mannen kwam daar dan nog de Verenigde Arabische Emiraten bij.

Ook in Nederland spelen/ speelden een aantal Amerikanen. Volgens de opsomming van USA Volleyball waren dat bij de dames Kendall Cygan (Prima Donna Kaas Huizen), Meghan Koop (US Volleybal Amsterdam) en Taylor Zant (ook US Volleybal Amsterdam). En bij de mannen Collin Mahan (Stichting Topvolleybal Groningen), Nicholas Niemiec (VV Tupos) en George Perinar (ook Stichting Topvolleybal Groningen). Tupos uit Baarlo speelt 2de Divisie.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto FIVB.