Red Dragons U17 naar finale EK

BelgiëU17

VoV, 11-07-2017. 5:59 uur. Gisteren werden in Turkije de halve finales gespeeld van het EK U17. Zoals al bericht is de Nederlandse ploeg inmiddels naar huis afgereisd omdat ze vijfde in hun poule werden en er geen plaatsingswedstrijden hoger dan plaats acht waren. De Nederlandse inbreng in het toernooi komt nog van scheidsrechter Daniel Jettkandt, die gisteren de partij Servië vs Rusland floot en vandaag staat ingepland voor de strijd om de vijfde plaats.

De halve finales gisteren werden allemaal gewonnen door teams uit de ‘niet Oranje poule’. Voor een plek in de finale versloeg België de Bulgaren met 3-0 en rekende Italië met dezelfde score af met Turkije. Voor de plaatsen vijf tot en met acht leed Servië een 3-0 nederlaag tegen Rusland en moest Griekenland met dezelfde nederlaag Wit – Rusland de eer laten.

Om plaats vijf  spelen Rusland en Wit – Rusland tegen elkaar. En om plaats zeven Servië en Griekenland. Het brons wordt een strijd tussen Bulgarije en Turkije en om het goud gaat het tussen België en Italië. Alle vier wedstrijden werden ook al in de poulefase gespeeld.

De Belgische U17 ploeg was vlot klaar met de Bulgaren. In iets meer dan een uur hadden ze de 3-0 zege via de setstanden 25-22, 25-21 en 25-17 binnen.

In de eerste set namen ze een 10-15 en 14-19 voorsprong, die echter bij 20-21 en 22-23 aardig door de tegenstander was ingelopen. Bulgarije kwam er echter niet naast, laat staan voorbij. In de volgende set ging de strijd langer gelijk op, Bulgarije ging aan de leiding bij de tweede technische time out, maar moest die prijs geven in het laatste deel van de set. Die tegenslag was waarschijnlijk teveel van het goede, gezien de overduidelijke eindstand in de derde en laatste set.

Vandaag om 18:30 uur wordt de finale tegen Italië gespeeld.