Reflex verliest vijfsetter in Amersfoort

VoV, 28-09-2020. 9:41 uur. Na de klinkende overwinning van vorige week op Prima Donna Kaas uit Huizen werd er deze week aangetreden tegen AVV Keistad uit Amersfoort. Reflex begon net zoals vorige week met dezelfde basisopstelling, bestaande uit Niels van Beek, Willem-Maarten Heins, Wessel van Lunzen, Niek Tijhuis, Jesse Schuitemaker, Erik Huisken en Niels Lipke.

De eerste set kwam Reflex goed uit de startblokken, Reflex was scherp en speelde het spelletje wat ze graag willen spelen. De pass was goed en er was een goeie service druk. Dit resulteerde erin dat Reflex de eerste set won met 17-25.

Zo begon Reflex goed aan de wedstrijd en er werd naar meer gezocht in de 2de set, maar dat verliep anders. Echter schroefde Keistad de servicedruk op, waardoor de passing onder druk kwam te staan. Aanvallend werd er ook minder gescoord. Reflex scoorde veel minder dan in de eerste set, en zo werd de 2de set met 25-19 verloren.

Zodoende moest Reflex zich weer gaan herpakken in de 3de set, maar keken gelijk alweer tegen een achterstand aan. Op meerdere posities werd gewisseld, maar het lukte het niet om de achterstand weg te werken en zo won ook Keistad de 3de set met 25-19.

Toen begon de 4de set, nu moest het echt gebeuren voor Reflex. De koppen werden bij elkaar gestoken en er werd weer gevochten voor de punten, de servicedruk nam weer toe en de passing liep weer. Aan het einde van de set kwam Keistad nog even aanzetten, maar door de grote voorsprong die Reflex in het begin van de set had opgebouwd trokken de Kampenaren aan het langste eind. De set werd gewonnen met 25-21.

De allesbeslissende 5de set. In het begin van deze set ging het gelijk op, en was het een spannende strijd, maar toen de grens van tien punten bereikt was, was Keistad uitgelopen op Reflex. Reflex kreeg het niet meer voor elkaar om dit goed te maken. Zo verliest Reflex deze set en dus ook de wedstrijd met een vijfsetter van AVV Keistad.

Volgende week 3 oktober speelt Reflex thuis tegen FOOX Olhaco. Hopelijk wordt de winnende draad weer opgepakt in deze wedstrijd.

gh @ VoV, verslag door Friso Buiter, Zalsman Reflex Kampen. Foto door Herman IJssel van Bwphoto.