Reflex vs. Madjoe volgens Reflex en Madjoe!

VoV, 04-04-2022. 12:00 uur. De mannen van Reflex mochten op 2 april in eigen huis aantreden tegen Madjoe. Waar in de uitwedstrijd veel eigen druk en goed spel werd geleverd, werd in deze wedstrijd helaas het eigen niveau niet gehaald.

De basis 7 begonnen de eerste set moeizaam, maar wisten de set wel binnen te halen met 25-20. Waar Reflex haar eigen serve en aanval redelijk op orde had de eerste set, kon dit niet worden doorgezet in de sets daarna. Daarmee kwam Madjoe aan zet en wist met een goede service het spel van de mannen van Reflex te controleren en de macht in deze set over te nemen. De set werd nipt met 25-27 verloren.

Dit bleek het keerpunt te zijn, waarop Madjoe de wedstrijd volledig naar zich toe kon trekken. Dit resulteerde in een 14-25 voor Madjoe in de derde set en een 24-26 in de vierde set. Eindstand: 3-1 voor Madjoe.

Na een lange reeks van overwinningen en goede wedstrijden, eindigde deze wedstrijd helaas in een nederlaag. Volgende week mogen wij aantreden in de uitwedstrijd tegen PDK Huizen. (Verslag van Thomas Botter, Reflex Kampen).

Madjoe: go with the flow!

Flow is een theorie van Mihaly Csikszentmihalyi en wordt beschreven als een mentale toestand van volledige betrokkenheid waarin we ons het beste voelen en we het beste presteren. In een toestand van “flow” is een team zo intens betrokken dat niets anders nog uit lijkt te maken.

Bovenstaande theorie schetst de situatie van onze tegenstander van afgelopen zaterdag sinds 12 februari jl. Op deze datum verloren wij namelijk met 1-3 van de mannen uit Kampen, waarna zij maar liefst 19 punten uit 7 wedstrijden wisten te behalen. Een wijs man (Nico Brandsen, teammanager Madjoe H1) zei ooit dat hoe langer een reeks overwinningen duurt, hoe dichter bij de eerstvolgende nederlaag komt. En zo geschiede.

Het strijdtoneel van afgelopen zaterdag haalde veel herinneringen op aan de goeie ouwe tijd in de Sprong. Eenieder die zich deze glorieuze tijden nog voor zich kan halen herinnert de open kantine, het biertje in de zaal, het vele publiek op de eerste rij, het ongegeneerd schreeuwen, het lage zaaltje en slechts één veld. Gelukkig waren wij het spelen onder zulke omstandigheden nog niet verleerd.

In het begin van de eerste set was dit echter nog niet helemaal terug te zien. Zalsman/ Reflex schoot uit de startblokken en pakte binnen no-time een 5-0 voorsprong. De rest van de set ging erg gelijk op, waardoor wij niet meer in staat waren om de 5-0 achterstand in te halen.

In de tweede set besloten we een tandje bij te schakelen vanaf de servicelijn. Dit, in combinatie met sterk blokkeren onder leiding van invaller Rick, resulteerde in meer grip op het aanvalsgeweld van Reflex. Via 23-25 maakte we er 1-1 van.

In de derde set belandden wij in een soort flow. Voor wie nog niet weet wat dit inhoudt, bijvoorbeeld omdat je de theorie voorafgaand aan dit verslag niet belangrijk achtte, wordt het nu echt tijd om de inleiding van dit verslag door te nemen. Bijna alles lukte in deze set. Lars kwam halverwege de set aan service en was niet van plan hier binnenkort mee op te houden. Dit resulteerde in vele kill-blocks, aces en harde aanvalspunten van onze zijde. Met 14-25 namen wij de voorsprong in de wedstrijd.

De flow uit de voorgaande sets namen wij mee in de, ik verklap het alvast, laatste set van de wedstrijd. Bas blokkeerde maar weer eens de deuken in de vloer en Ruben scoorde, net als vorige week, maar liefst 30% van al zijn services. We hadden nog enkele matchpoints nodig om de overwinning over de streep te trekken maar via 24-26 werd het onder toeziend oog van het tiental Enkhuizer supporters dan toch 1-3 in ons voordeel.

Dankzij het nieuwe, geniale idee van de Nevobo om de ranglijst op quotiënt te baseren kunnen wij nu helaas niet zeggen dat wij van de bovenste hebben gewonnen. Reflex heeft dan wel de meeste punten, maar een minder quotiënt dan de top 3. Complimenten aan Reflex dat zij door het inhalen van vele wedstrijden laten zien flexibel te zijn en geen misbruik maken van de situatie.

Aankomende week krijgen wij dan wel écht de kans om tegen de nummer 1 onze krachten te meten. Dynamo komt aanstaande zaterdag om 16:30 op bezoek in de Drecht. Wij hopen jullie daar natuurlijk allemaal te zien want we kunnen elke steun gebruiken! (Verslag van/ via Nico Brandsen, Madjoe)