Regio Zwolle Volleybal wint van Peelpush

VoV, 27-02-2022. 8:03 uur. Regio Zwolle Volleybal heeft na een lange gedwongen pauze vanwege corona en twee verloren partijen de winnende draad weer opgepakt. Na de twee verloren duels (vs. VVU en VC Sneek) pakten ze gisteren alweer hun derde overwinning op rij.  Voltena en VCN werden eerder verslagen, gisteren kwam daar Peelpush bij.

Peelpush dat met 3-0 en 3-1 zeges tegen VC Sneek en FAST ook aan een goede serie bezig was, werd naar een dikke nederlaag gespeeld in de eerste (25-14) en derde set (25-16), daartussen konden de gasten uit Meijel de schade beperkt houden tot 25-22.

Regio Zwolle Volleybal had eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en stond dat op een mindere periode in het begin van de tweede set na ook niet meer af. In de eerste set kon Peelpush door een aantal opeenvolgende foutserves van de thuisploeg redelijk in het spoor blijven tot 8-5, maar Lara Hendricks en Iris Reinders sloegen de thuisploeg vervolgens naar een 12-6 voorsprong.

Marly Bak nam een aantal punten voor haar rekening tot 15-8, waarop Zwolle de definitieve tik voor de winst uitdeelde met een serie naar 22-10. Marianne ’t Lam – Scholen en Lara Hendricks blokkeerden Zwolle over de twintig puntengrens heen, Sanne Wagener zette haar ploeg op setpoint bij 24-12, even later liet de ingevallen Susan Schut het laatste puntje voor de 25-14 noteren.

Peelpush nam in de tweede set een 2-6 voorsprong en bleef tot 8-9 aan de goede kant van de score. Na de gelijkmaker (9-9) bleven de teams tot 14-13 dicht bij elkaar in de buurt met de tussenstanden, een kill-block en een snelle midaanval gaven Zwolle drie punten voor bij 16-13. En dat bouwden ze uit naar vijf punten bij 19-14, waarop Peelpush de time out inging.

Via een foutserve en een paar uitgeslagen aanvallen van Zwolle kwam Peelpush terug in de set. Bij 19-18 was een time out noodzakelijk om de serie te stoppen. Marly Bak deed dat met de score voor 20-18. Opnieuw kwam Peelpush terug, ditmaal op gelijke hoogte bij 20-20. Marianne ’t Lam-Scholten en Marly Bak zorgden voor het verschil naar 23-21, waarop Peelpush de time out ingang. Zwolle deed hetzelfde op 24-22, na die pauze sloeg Lara Hendricks het winnende punt voor de 25-22 binnen de lijnen.

Peelpush kon in het begin van de derde set de dadendrang van Regio Zwolle Volleybal niet beteugelen. Meteen vanaf het begin kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken, hetgeen de eerste time out van Peelpush bij 8-3 tot gevolg had. Bij 11-5 stonden de dames uit Meijel alweer aan de kant. Via een foutserve en een ace kwamen ze op 11-7, Iris Reinders scoorde de 17-12 wat later en Manouk Hermans maakte met een snelle midaanval daarna 18-14. Lara Hendricks zorgde voor het verschil naar 20-14. Emily Silderhuis werd er bij Zwolle ingewisseld en scoorde met haar eerste balcontact de 22-15, na de 24-16 door Anette ter Hedde zorgde Emily ook voor het laatste puntje van de wedstrijd. De 25-16 betekende 3-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.