Vizier op volleybal

 

Regiokampioen VV Pollux meiden CMV 4

VoV, 18-05-2019. 6:14 uur. Na hun verdiende kampioenschap in de hoofdklasse mochten de meiden meedoen aan het Regiokampioenschap, dit jaar georganiseerd in Elburg. Hier strijden alle kampioenen om het kampioenschap voor de regio Oost. In totaal deden 10 teams mee aan dit toernooi. De grote vraag was waar staan we nu eigenlijk met de meiden van Pollux CMV 4 ten opzichte van de andere teams. Het antwoord is dat de meiden het toernooi hebben gewonnen en dus mee kunnen met de top van Nederland!

Het was een prachtige dag en voor de meiden zeer leerzaam, bijvoorbeeld hoe om te gaan met een toernooi en hoe om te gaan met de spanning. Elke wedstrijd werden 2 sets gespeeld. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld, het was nog even afstemmen en de indrukken waren groot. De overige poulewedstrijden werden gewonnen met goed en mooi spel en hierdoor zijn de meiden als 1ste in de poule geëindigd.

De halve finale was een slopend en spannend gevecht, prachtig om te zien hoe fanatiek de meiden waren. Na een prachtige wedstrijd werd wederom met 2-0 gewonnen en was de finale een feit. De vreugde was nu al ongekend. In de finale mochten we aantreden tegen Rivo uit Rijssen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, maar wij waren net iets slimmer en wonnen de eerste set. In de 2de set liepen we snel tegen een achterstand aan, maar we bleven rustig en hebben de set alsnog binnen weten te halen. De zoemer ging en we zijn kampioen geworden! Wat een blijdschap voor de meiden en om eerlijk te zijn ook wel bij de coaches.

Het was een prachtige ervaring en we weten dat we met volleybalvereniging Pollux weer op de goede weg zijn. Het ledenaantal groeit hard, de kwaliteit gaat steeds verder omhoog van de speelsters maar ook van de trainers!  Willen jullie hetzelfde beleven, kom dan gezellig volleyballen bij de leukste volleybalvereniging in Oldenzaal!

gh @ VoV, verslag van Marthijn Wolters, Pollux.