Vizier op volleybal

 

Reminder: Twente Cup, volleybalspektakel in Almelo

VoV, 31-12-2019, 5:13 uur.  Op donderdag 2 januari is er van vroeg in de middag tot laat in de avond volleybalspektakel in de IISPA in Almelo. Daar spelen junioren meiden en senioren dames om de Twente Cup. Een prachtig evenement dat in het verleden voor hele mooie wedstrijden met veel spanning zorgde en waarin eerste divisieploegen het tegen teams uit de eredivisie opnemen.

Twente Cup Jeugd: Voorafgaand aan de seniorenavond wordt de Twente Cup Jeugd gespeeld. In de categorieën MC en MB strijden de teams van Apollo 8, Dynamo Tubbergen, Havoc, Rivo Rijssen, TiMaX/DeVoKo en Tornado Geesteren om de titel in deze jeugdcategorie. Deze wedstrijden starten om 13.00 uur, met om 16.00 uur de finale.

Vanaf 18:00 uur zijn de velden voor de vrouwen. Vorig jaar speelden zes van de beste teams van Twente op 3 januari een succesvol toernooi waar ongeveer 650 man publiek op af kwam. Voor het tweede jaar op rij veroverde Eurosped in 2019 de titel. Ook dit jaar hebben de Nevobo en sportbedrijf Almelo weer de handen ineengeslagen om in volleybalbolwerk Twente, een mooi deelnemersveld neer te zetten. Blij zijn zij dit jaar met het instappen van de lokale volleybalvereniging uit Almelo, Fysio Engbersen Aastad als derde partij in de organisatie. Zij gaan deze dag o.a. zorgen voor de wedstrijdorganisatie.

Deelnemersveld: Als eerst geplaatst team is Eurosped van de partij. Zij zijn dit seizoen serieuze titelkandidaat in de Eredivisie met tot nu toe slechts 1 verliespartij. Zondag 15 december hebben zij nog van een andere deelnemer aan de Twente Cup, Springendal Set-Up’65, met 3-0 gewonnen. De dames uit Ootmarsum zullen in Almelo als de huidige nummer 6 van de Eredivisie aantreden. Naast Eurosped en Springendal Set-Up’65 zal ook Apollo 8 aanwezig zijn in Almelo. Zij staan op een stevige 3e plek en doen het dus erg goed. Tot nu heeft Eurosped alle Twentse derby’s in de Eredivisie, én de 2 eerdere edities van de Twente Cup gewonnen, maar elk jaar is weer anders!

Het Eredivisiefeestje wordt aangevuld met teams uit de 1e divisie. Krekkers en Rosstars, vorig jaar ook aanwezig, zullen er wederom bij zijn. Daarnaast zal Dynamo Tubbergen het deelnemersveld in Almelo complementeren.

Programma: ’s Avonds starten de eerste wedstrijden om 18:00 uur. De finalewedstrijden worden om 21:45 uur gespeeld. De zaal is voor bezoekers open vanaf 17:30 uur. Dit jaar zal er een kleine entreeprijs gevraagd worden, en kunnen er loten gekocht worden bij Fysio Engbersen Aastad waarbij de opbrengst naar hun jeugdafdeling gaat.

Om 18.00 uur: Krekkers vs. Dynamo Tubbergen en Springendal Set-Up ’65 vs. Rosstars
Om 19:15 uur: Eurosped vs. Krekkers en Apollo 8 vs. Springendal Set-Up ’65
Om 20.30 uur: Dynamo Tubbergen vs. Eurosped en Rosstars vs. Apollo 8
Om 21:45 uur de strijd om brons tussen de nummers 2 uit de poule. En tegelijkertijd om Twents goud tussen de poulewinnaars.

gh @ VoV, bron Sportbedrijf Almelo.