Vizier op volleybal

 

Resultaten Nevobo Beker van gisteren (m + v)

VoV, 19-01-2023. 5:38 uur. Gisteravond werd bij de mannen een vervolg gegeven aan de achtste finales van de Nevobo beker, nadat op dinsdag SSS zich middels een 3-0 zege op Taurus als eerste daarvoor plaatste.

De topper in het programma van gisteren was SV Dynamo vs. VC Limax, beide ploegen stonden pas kortgeleden tegenover elkaar in de competitie. Toen wonnen de Limburgers met 3-2, gisteravond was de SV Dynamo in Apeldoorn de bovenliggende partij. Ze hadden vier sets nodig om de revanche te realiseren. Alleen in de derde set kon VC Limax een stevig verweer laten zien en won die set met 15-25, daarvoor en daarna won de thuisploeg met 25-20, 25-19 en nogmaals 25-20

In de andere onderlinge Eredivisiewedstrijd pakte VoCASA het ticket voor de volgende ronde. Zij wonnen met 1-3 bij ZVH via de setstanden 20-25, 21-25, 27-25 en 21-25. ZVH hield het spannend door de derde set nipt te winnen, kon echter daarna geen beslissende vijfde set afdwingen.

Bij de ontmoetingen tussen Topdivisieteams en ploegen uit de Eredivisie trokken de eredivisionisten aan het langste eind. Orion was tegen Zaanstad met 0-3 de sterkste. Ze hielden de thuisploeg drie sets onder de twintig (19, 18, 16) Orion heeft in de kwartfinale SSS Barneveld al tegenstander.

Bij Volley Tilburg vs. Sliedrecht Sport H1 ging de winst ook naar de bezoekers. Voor volle tribunes bleven zij de thuisploeg met 0-3 de baas. Sliedrecht Sport speelt in de kwartfinale tegen VoCASA.

Bij de dames stond er een duel op de agenda. Activia, koploper in de Topdivisie B vs. Sudosa-Desto, de nummer acht van de Eredivisie. De ploeg uit Assen leed een 3-2 nederlaag. Met deze stuntzege plaatste Activia zich voor de volgende ronde, net als zustervereniging FAST dat eerder zonder spelen vanwege de terugtrekking van Eurosped doorging.

Activia liet in de oneven sets middels hele ruime zeges zien zich prima met de eredivisionist te kunnen meten. Die sets werden met heel veel verschil gewonnen. Met 25-11, 25-16 en 15-6 bleven ze de bezoekers de baas. Sudosa was in de andere sets met 23-25 en 18-25 een keer nipt en een keer ruim de betere ploeg. Met name de 15-6 na de 2-2 stand was indrukwekkend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart en archieffoto Facebook SOMAS Activia.