Revanche Krekkers, ruime zeges Veracles en Sneek II

VoV, 08-03-2020. 8:06 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames staat er voor vandaag nog één wedstrijd op het programma. De reserves van de koploper in de Kampioenspoule van de Eredivisie spelen om 14:30 uur in Borne tegen VC Zwolle II.

Gisteren bevestigde IBM Client Innovation Center Veracles zijn suprematie in deze divisie door een 4-0 zege op Weghorst Makelaardij WVC Volley uit Wierden. De ploeg van de afscheid nemende trainer coach Frank van den Noort kon alleen in de derde set een vuist maken en capituleerde pas na de 24-24 stand. In de andere drie sets was Veracles met 25-10, 25-15 en 25-09 heer en meester. Zoals de duvel in de hel de baas is, was Veracles dat in de Groene Hel.

De andere winst zonder setverlies boekte VC Sneek II in Ootmarsum bij Set-Up II. De thuisploeg kon twee keer de twintig punten aantikken en bleef in de andere twee sets op 16 en 14 punten steken. Ruime winst voor de bezoekers dus.

Dash Vorden deed goede zaken in hun thuisduel tegen Rosstars. Na het verlies van de eerste set (19-25) wisten ze er drie op rij te winnen. De laatste met minimaal verschil (26-24). De twee ervoor waren met 25-20 en 25-21 iets ruimer in hun voordeel geëindigd.

SV Dynamo Tubbergen blijft de goede resultaten aan elkaar rijgen. Ook na de mini break in de competitie pakten ze weer een mooie uitzege. Dit keer bij Heva VCV in Varsseveld. Nadat de 1-0 achterstand (25-18) met een nipte 24-26 was weggewerkt kreeg het jeugdige Dynamo de wedstrijd goed in de greep en sloot met 16-25 en 17-25 en dus met 1-3 winst af.

Krekkers nam met een overtuigende winst tegen Wevo revanche voor de in Weerselo geleden nederlaag. Het was het duel tussen de nummer drie in de stand tegen de nummer twee, die er uiteraard op gebrand was met een goed resultaat revanche te nemen. Het begin was voor de thuisploeg ronduit slecht. Ze keken zo tegen een 0-7 achterstand aan. Maar de periode dat niks lukte werd met keihard werken omgebogen naar een 15-17 en 20-20 tussenstand, waarop 25-22 winst volgde

Krekkers had een betere start in de tweede set, maar kon er geen vervolg aan geven. Na de 12-12 nam Wevo afstand en via 13-18 ging de setzege met 20-25 naar de ploeg uit Weerselo. Krekkers wist in de derde set na 3-0 naar 12-5 t tillen en vervolgens gaven ze niet veel meer weg. Met ruim verschil (25-16) ze 2-1 voorsprong in sets.

Dat de Krekkers de wedstrijd in vier sets wilde beslissen, leek wel duidelijk. Ook dat Wevo vol voor de tiebreak ging. Een minimaal verschil (10-9) werd een iets ruimer verschil (15-12) en daarna een zeer ruim verschil (20-13). Krekkers sloot met nogmaals 25-16 af, waarmee de winst in vier sets binnen was.

Veracles gaat met 17-71 aan de leiding, Wevo is nog wel tweede (17-56), maar Krekkers is tot op twee punten genaderd (17-54). Dynamo heeft 17-48, Apollo 8 II 16-46. Sneek II 17-44, Set-Up II 17-37, Rosstars 17-35, WVC 15-30, Dash 16-27, VCV 16-27 en VC Zwolle II 16-20. Zoals gezegd speelt Apollo II vanmiddag nog tegen Zwolle II.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Elise Goossen – Haarhuis.