Revanche Set-Up gelukt, Avior laatste

VoV, 09-12-2018. 8:58 uur. Springendal Set-Up ’65 heren 1 had zich voorgenomen om revanche op zichzelf te nemen voor de twee uitnederlagen achter elkaar en zo het goede gevoel terug te krijgen dat ze ook na zeven zeges daarvoor hadden gehad. In dat voornemen slaagden ze volledig, Scylla werd het slachtoffer van de dadendrang van de Ootmarsummers, die hun gasten geen setje gunden. Met 25-20, 25-19, 25-23 en 25-21 behield Set – Up alle punten in de Schalm en konden ze één puntje goedmaken van de achterstand op de top twee.

Want AVV Keistad moest aan Focus4U Woudenberg één setje afstaan, hetzelfde overkwam SURFspot.nl USV Protos bij Orion Volleybal Doetinchem II. Ook zij verloren een set.

Keistad had met 21-25 en 23-25 een prima start, voordat Woudenberg in deze derby iets terug kon doen. Dat deden ze met 25-22 in de derde set. Maar daarmee hadden ze blijkbaar al hun kruit verschoten, c.q. had Keistad weer veel nieuwe energie getankt want de 11-25 in de vierde set was overduidelijk.  Bij Orion II tegen Protos een soortgelijk scenario. Protos kwam op 0-2 via 23-25 en 16-25, kreeg met 25-21 even stevig weerwoord van de thuisploeg, maar had het antwoord paraat met 19-25 in de vierde set.

Axell Claims Sovoco werd in de eerste set door VC Sneek naar een 25-18 nederlaag gespeeld. De 18-25 in de volgende set maakte gelijk, waarna de 23-25 in de derde set Sovoco op voorsprong zette. Smeek probeerde natuurlijk uit alle macht om een tiebreak te forceren, maar kwam in de vierde set niet verder dan weer 18-25.

Hovoc wist zich van de rode lantaarn in deze divisie te ontdoen. En FOOX Olhaco kreeg hem ook niet toebedeeld in hun onderlinge keldergevecht. Hekkensluiter en kind van de rekening werd het speelvrije Avior. Hovoc had de winst binnen na drie sets, maar kon het net niet voor elkaar krijgen om de volle buit in eigen huis te houden. Met 25-23, 25-16 en 25-22 kwamen ze op 3-0 in sets, Met 24-26 nam Olhaco een puntje mee terug naar Hoogeveen.

E.V.V. en Avior waren speelvrij.

De stand is nu: Protos 10-37, Keistad 10-35, Set-Up 10-34, Sovoco 10-28, Woudenberg 9-23, Orion II 10-22, VC Sneek 10-21, EVV 8-20, Scylla 10-20, Hovoc 10-18, Olhaco 10-18 en Avior 9-14.