Revanche voor E.V.V, 3-2 zege Sliedrecht Sport H2.

VoV, 03-04-2022. 6:58 uur. Na de doordeweekse wedstrijden van Keistad vs. Orion H2 (3-0) en Webton vs. E.V.V. (3-2) moesten deze vier teams in het weekend weer aan de bak. In Elburg kreeg E.V.V. een dag na de nederlaag in Hengelo, al kans op revanche. Die kans werd benut met een 3-1 zege via 25-23, 25-18, 22-25 en 25-23. Keistad ontving VoCASA H2 in Amersfoort en stuurde ze met een 3-0 nederlaag (25-16, 25-20, 26-24) weer terug naar Nijmegen.

Orion Heren 2 had de verre reis naar het noorden te maken, zij speelden in Bedum tegen DIO, waar ze met twee keer 24-26 een 1-0 achterstand (25-19) ongedaan maakten. DIO dwong met 25-22 de tiebreak af, die ze met het kleinst mogelijke verschil (16-140 voor zich beslisten.

Reflex Kampen, dat uitstekende cijfers van hun laatste vijf wedstrijden kon laten zien, nam het op tegen Madjoe en voegde een minder goede uitslag aan de goede reeks toe. Ze verloren met 1-3. Madjoe pakte de tweede en vierde set met twee punten verschil (25-27, 24-26). In de derde set waren ze met 14-25 een maatje te groot. Reflex had de eerste set met 25-20 gewonnen.

Hekkensluiter Olhaco had PDK op bezoek en kon in de vierde set een 1-2 achterstand in sets via 27-25 veranderen in 2-2. De tiebreak ging met een hele ruime 15-5 naar de ploeg uit Hoogeveen. De eerste drie sets waren in 25-18, 23-25 en 22-25 geëindigd. SV Dynamo H2 vs. Sudosa-Desto werd uitgesteld.

De teams op het podium zijn:

• 01> SV Dynamo H2 2,42. (34/14)
  • 02> Sudosa-Desto 2,29 (32/14)
  • 03> Keistad 2,24 (38/17)

In de Topdivisie B werd VCV Veenendaal vs. Protos naar een latere datum verschoven. Koploper Sliedrecht Sport Heren 2 wilde vanaf 15:30 uur het goede voorbeeld aan hun Eredivisie clubgenoten geven, hoe met de tegenstander af te rekenen. Donki Sjot was echter een lastig te nemen hindernis, twee keer knokten de gasten zich na achterstand terug in de wedstrijd (25-21, 21-25, 25-17, 21-25) voordat de thuisploeg met een dikke 15-5 orde op zaken stelde.

Peelpush had VV Utrecht op bezoek. Ook daar een vijfsetter. Het werd 2-0 via 25-16 en 25-23. De gelijke stand volgde via twee keer 23-25, waarna Peelpush met 15-9 het meeste over had. Volley Tilburg won in Soest met 1-3 van Sovoco. Na de 1-1 in sets (25-22, 26-28) spelden ze zich via 15-25 en 20-25 naar de zege.

Zaanstad en Spaarnestad hadden aan drie sets voldoende om uit te maken wie de sterkste was. Dat was de thuisploeg via 25-21, 25-20 en nogmaals 25-21. Dus met 3-0.  En Inter Rijswijk wilde een aantal oud-spelers van vorig seizoen, die na de wedstrijd tegen Compaen hun verdiende maar lang uitgesteld afscheid kregen, laten zien dat ook zonder hen gewonnen kan worden. Compaen werd naar een 3-1 nederlaag gespeeld. Het vloog met 25-12 en 13-25 in de eerste twee sets alle kanten op, daarna stabiliseerde het zich met 25-19 en 25-22 setwinsten voor Inter Rijswijk.

• 01> Sliedrecht Sport Heren 2 2,89 (52/18)