Revanche VVU op zichzelf en op Veracles

VoV, 12-02-2018. 6:20 uur. Afgelopen zaterdag stonden de meiden van VVU Dames 1 vol goede moed en vechtlust op het veld. Veracles Dames 1 was onze tegenstander en dat deze meiden goed kunnen volleyballen was geen nieuws voor ons. Niet alleen hadden wij het pijnlijke verlies tegen Pharmafilter US goed te maken, ook de 3-0 uitslag van de wedstrijd in Groningen was nog niet vergeten. Dus, tieten vooruit en gaan!

Dat beide teams van plan waren er met de winst vandoor te gaan, bleek gelijk na het eerste fluitsignaal. Met rake klappen, heerlijke ‘monsterblocks’ en een ongelofelijke servicedruk werd al snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden. We waren gewaagd aan elkaar: tot een stand van 20-20 bleef het spannend wie deze eerste set zou gaan winnen. Veracles trok hier aan het laatste einde en won met 22-25.

Een klein déjà vu gevoel borrelde op met een flashback op de wedstrijd in Groningen. Ondanks het 0-3 verlies dat we daar leden, waren alle setstanden spannend. Dit ging niet nog een keer gebeuren, toch? Zeker niet! Met de juiste energie, een werkelijk ongelofelijke serviceserie van onze passerloper Emma Visser (2) en een aantal heerlijke aanvalspunten van middenspeelster Maaike Nijbroek (7) en diagonaal Mira Innemee (6) haalden wij deze tweede set binnen met 25-22.

Met stralende gezichten aan VVU-zijde wisselden de teams van speelhelft, waar Veracles ons in de derde set gelijk weer met beide benen op de grond zette. Zij sleepten de derde set binnen met een knappe 18-25.

We beseften dat de meiden in het groen niet van plan waren het ons makkelijk te maken, dus er was wederom werk aan de winkel. Met dezelfde positieve vibe van de tweede set stapten wij ook in de vierde set weer het veld op, waar we onszelf beloonden met setwinst: 25-21.

Na het tossen, wat ons de eerste service van de vijfde set opleverde, werden we misschien toch wat zenuwachtig. De servicedruk van Veracles leek ons fataal te worden en met een achterstand van 4-8 wisselden we wederom van speelhelft. Op dit punt in de wedstrijd besloten we als team collectief op te staan en de moed niet in onze schoenen te laten zaken. Niet alleen spelverdeelster Leanne Verdonck (9) heeft deze set goede keuzes gemaakt, ook onze coach, Arjen Schimmel, wist op het juiste moment speelsters vanaf de kant in te wisselen. Met een eindstand van 15-11 was de winst op Veracles een feit. Ik ben super trots en ik denk dat dat ook het gevoel is wat bij de rest van mijn teamgenootjes heerst!

Ik hoop dat je erbij was, want het was een waar spektakel. Zo niet, zorg er dan zeker voor dat je er de volgende keer bij bent. Geen stress, want eerst zullen we ons een maand gaan voorbereiden op de laatste wedstrijden van seizoen 2017-2018 en een maand geen wedstrijden spelen. Des te meer reden om op 17 maart om 20:00 uur in de Galgenwaard te zijn. We zullen dan tegen VCN Dames 1 strijden en het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zie je daar!

gh @ VoV, verslag van Emma Rekar, VVU dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.