Vizier op volleybal

 

Rijswijk JA: NOJK zilver met gouden randje

VoV, 02-04-2019, 18:38 uur. Inter Rijswijk JA behoorde deze keer niet tot de echte favorieten bij het NOJK-toernooi. JA was ingedeeld in de poule des doods met Polaris, Sliedrecht (een van de favorieten en de winnaar van vorig jaar) en de absolute topfavoriet Zaanstad. De eerste wedstrijd tegen Polaris begon stroef met verlies van de eerste set. Gelukkig werd de tweede set wel ruim gewonnen zodat het onderlinge duel wel was gewonnen. Dit betekende wel dat de volgende wedstrijd tegen Sliedrecht met 2-0 gewonnen moest worden anders was het toernooi al vrijwel voorbij. Tegen Sliedrecht kreeg JA de kans op  revanche.

JA tapte nu uit een heel ander vaatje en Sliedrecht werd direct onder druk gezet en de 1e set werd ruim gewonnen met 25-16. Ook de 2e set verliep voortvarend en al snel werd een flinke voorsprong opgebouwd. Aan het einde van de 2e set kwam Sliedrecht toch nog terug en werd het nog even spannend. JA maakte de set echter koelbloedig af. Door deze uitslag waren Inter Rijswijk en Zaanstad al door naar de halve finale. Iedereen kreeg nu speeltijd en ook nu werd een goede wedstrijd gespeeld.

De halve finale was tegen de andere favoriet Taurus. JA zat echter in de “winning mood” en Taurus werd omvergeblazen. Met 25-13 en 25-11 werd de finale zeker gesteld. Zaanstad, met 2 spelers uit het Talentteam (eredivisie) en 3 spelers uit jeugdoranje werd zoals verwacht de tegenstander. De finale werd een enorme thriller. Verschil in niveau was er  eigenlijk niet.

Uiteindelijk werd de eerste set verloren met een heel klein verschil; een netservice van Zaanstad die net aan onze kant valt en een vergelijkbare service van Inter Rijswijk die net niet aan de kant van Zaanstad valt. De tweede set verliep precies hetzelfde. Aan het einde van de set pakte Zaanstad 2 punten voorsprong. De spelers van Zaanstad speelden de wedstrijd goed uit en met 25-23 werd de tweede set door Zaanstad gewonnen. Helaas wederom een tweede plaats voor Inter Rijswijk, echter wel een met een gouden randje.

Gezien de wijze waarop partij werd gegeven tegen een sterk Zaanstad, hebben jullie meer dan  voortreffelijk gespeeld. Complimenten voor het behaalde resultaat.

gh @ VoV. Verslag via Aafke Verbrugge, Inter Rijswijk, Op de foto  Tobias, Merijn, Bram, Bram, Matthew, Frank, Joeri, Delano, Sam, Jim, Bart Jan, Willy , Eelko.