Rivo D1 wint met 3-1 van SSS

VoV, 16-01-2019. 6:00 uur. Op 12 januari was voor ons de 1e wedstrijd van 2019 tegen SSS uit Barneveld. In het begin van het seizoen verloren we kansloos met 4-0 uit in Barneveld en dat wilden we goed proberen te maken in Rijssen.

We begonnen de wedstrijd sterk en door een hoge serve druk, liepen we een aantal punten uit. Deze voorsprong hielden we de hele 1e set en we wonnen ook dik verdiend met 25-19. In de 2e set ging SSS met meer serve druk spelen en waardoor wij de ballen ook moeilijker aan de grond kregen. Het was een zeer gelijkwaardige set en dan stond de ene ploeg weer voor en daarna de andere weer. boven de twintig maakten wij net twee fouten en daardoor verloren we de set met 23-25.

Je verwacht dan dat SSS in de derde set door ging drukken, maar het verhaal was totaal anders. Wij schakelden nog naar een extra versnelling (de overdrive) en pakten al heel snel een grote voorsprong bij 12-3 was de SSS coach al beide time outs kwijt, maar het hielp allemaal niet en wij speelden gewoon in deze fase zeer stabiel en wonnen de set met 25-11

De 4e set was achteraf bezien de mooiste set van allemaal. SSS gaf niet op en bracht de sterk spelende 2e diagonaal in, deze scoorde veel punten en wij scoorden op alle posities onze punten. Het liep mooi gelijk op, bij de big points hadden we net een kleine voorsprong van twee punten en deze gaven we gelukkig niet meer weg en konden we de set binnenhalen met 25-22.

Mooie start in 2019 tegen een ploeg waar we de 1e helft nog kansloos van verloren in Barneveld dat geeft extra vertrouwen voor de aankomende wedstrijd tegen Wevo uit Weerselo. Ook deze wedstrijd verloren we in het begin van het seizoen met 4-0!

Volleybalfotograaf Jan van den Noort was met zijn camera bij dit duel aanwezig en maakte er een mooie fotoreportage. Klik voor het album op onderstaande link. Alvast veel kijkplezier.

gh @ VoV, verslag door trainer / coach Johan Strokap, Rivo dames 1. Foto’s  Jan van den Noort.