Rivo in Reggehal door Dynamo afgetroefd

Rivo H1 - Dynamo H1, 22-10-2014 166 (Kopie)

Gisteravond haalde Rivo in tegen Draisma Dynamo. En op basis van de afgelopen zaterdag behaalde uitzege bij Zaanstad (1-3) was er gematigd optimisme vooraf, mede ook gezien de nederlaag (2-3) die Draisma Dynamo op eigen veld had geleden tegen Prins / VCV. Het pakte echter volledig anders uit. De thuisploeg kon alleen in de tweede set een vuist maken, de gasten gaven hen in de overige sets weinig kans. De setstanden 20-25, 25-23, 16-25, 18-25 zorgden voor een 1-3 zege voor de ploeg uit Apeldoorn.

Bij Dynamo waren Bas Swinkels (22 punten), Stefan Taanman (18 punten) en Mats Kruijswijk (15 punten) aan het net ware plaaggeesten voor Rivo, ook was Renzo Verschuren (5 kill – blocks) moeilijk te passeren. Bij Rivo kwamen  alleen Frank van den Noort en Sjoer de Boer in de dubbele cijfers met 12 en 11 treffers. Pim Heurman blokkeerde er 4 tegen de vloer van de Reggehal, waaronder de winnende twee punten in de tweede set.

Bij Rivo nam Michael Schunselaar de trainer coach taken over van de afwezige Hans Bruins, bleef Sjoerd Wessels wegens een blessure in trainingspak en is diagonaal Twan Verseput nog steeds niet inzetbaar. Gisteravond stonden in de basiszeven spelverdeler Hans Korpershoek, libero William Beltman en de midspelers Pim Heurman en André Ebbekink. Frank van den Noort, Peter ter Maat en Sjoerd de Boer maakte het team compleet.

De laatste bracht zich in de eerste set zelf op 3-2 aan serve en sloeg vervolgens twee aces, die Rivo vlot op 5-2 zetten. In de periode daarna hoefde alleen Dwin Brouwer voor een Dynamo punt te zorgen, de rest tot aan de stand van 9-9, kregen de bezoekers cadeau van Rivo. Bij 14-15 blokkeerde de ploeg uit Apeldoorn zich naar twee punten voorsprong, op 17-19 kon Rivo via een Dynamo foutserve en ace van André Ebbekink weer aanhaken voor 18-19. Daarna ging de set naar de gasten. Bas Swinkels scoorde vanaf linksvoor een aantal keren (18-22) en vervolgens haalden Stefan Taanman en Dwin Brouwer de 20-25 zege binnen. Rivo viel scorend na 16-17 droog.

Dynamo nam in de tweede set een 2-4 en 3-5 voorsprong, waarna de score middels driepunters veranderde in 6-5 en 6-8. Peter ter Maat scoorde vanaf de buitenkant voor Rivo, Stefan Taanman deed hetzelfde voor Dynamo. Na de 8-8 tot aan 12-12 had Dynamo het initiatief, het wisselde door een aantal goede scores van Sjoerd de Boer en een kill – block van het duo Korpershoek – Heurman  bij 16-14 naar Rivo. Dynamo kwam op 20-18 middels scores van Renzo Verschuren terug tot 20-21, time out Rivo, waarna Frank van den Noort en Peter ter Maat de 22-21 voor Rivo erin sloegen / blokkeerden. Dynamo draaide het nog een keer om naar 22-23, waarna drie blokpunten op rij de set voor Rivo beslisten. Eerst André Ebbekink en vervolgens twee keer Pim Heurman maakten er 25-23 van. De Dynamo time out op 24-23 miste zijn doel. Setstand 1-1.

Even had Rivo ook in het begin van de derde set het initiatief (4-3) maar met Bas Swinkels aan serve sloeg Dynamo daarna een gat naar 5-9 en even later naar 7-15. De eerste time – out op 4-8  hielp niet, de spelverdelerwissel, ter Harmsel voor Korpershoek evenmin, en ook na de tweede time out op 6-15 ging het nog niet lopen. Met name Mats Kruiswijk (aanvallend) en Dwin Brouwer (blokkerend) bezorgden Rivo hoofdpijn. Pas na 12-23 kon Rivo een serietje van drie punten maken (15-23) waarna Kruiswijk de set afmaakte. De ingevallen Jonas Mulder pakte aan het eind van de set nog een aantal punten mee, maar kon het blad ook niet wenden.

Dynamo sloeg in de vierde set na een gelijke 6-6 stand toe. Dwin Brouwer serveerde naar 7-10, Rivo kon na een hele slordige Dynamo periode bij 11-12 nog weer aansluiten, maar er bestond niet de indruk dat Rivo Dynamo zijn wil zou gaan opleggen. Het lukte de thuisploeg niet om de gelijkmaker te maken, met 12-13 en 13-15 bleven ze wel in het spoor, maar kwamen er niet naast. Op 13-16 sloeg Bas Swinkels vanaf de opslaglijn het verschil naar 13-19 en was Rivo verslagen. Frank van den Noort liet nog een paar punten bijschrijven maar per saldo was het te weinig om de punten van Taanman, Brouwer en Swinkels weg te werken. Dynamo finishte makkelijk met 18-25.

Al met al een terechte overwinning. Dynamo was de betere en completere ploeg. Zij domineerde aan het net met een twintigtal aanvallende scores meer dan Rivo.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort. Pim Heurman (12) blokkeerde Rivo naar 25-23 in de tweede set.