Vizier op volleybal

 

Rivo Jeugd wint regiobeker vs Apollo

VoV, 13-05-2019. 6:31 uur. De bekercompetitie van de jeugd startte al in november 2018. Beide teams hadden vooraf nog geen enkele set verloren en 11  mei was de grote dag voor beide teams om weer tegen elkaar te mogen spelen in de finale. Twee hele jonge teams met zelfs meiden uit de C jeugd mochten gaan spelen op het mooie Centre Court in Zetten. Het voorstellen van beide teams was al heel bijzonder voor de meiden!

We begonnen niet sterk en bij 4-0 moesten we al gelijk de time out in. Bij 10-10 was de stand weer gelijk. We konden zelf een klein gaatje slaan, maar jammer genoeg konden we het boven de 20 niet afmaken en daardoor won Apollo de 1e set met 26-24.

We baalden even flink van dat verlies en kwamen ook in set 2 gelijk met 4-0 achter. Koppies even bij elkaar gestoken en 1 opdracht kregen de meiden mee dat ze moesten gaan strijden als 1 team. Het niveau van de wedstrijd ging omhoog en beide teams streden voor wat ze waard waren. Boven de 20 leek het erop dat het weer hetzelfde ging lopen als set 1. Wij stonden iets voor maar Apollo kwam als 1e op setpoint we werkten deze knap weg  en toen werd het echt elk punt strijden en gelukkig konden wij deze set binnenhalen met 29-27.

In de 3e en 4e set waren we niet meer te houden,  de serve druk werd omhoog gegooid en de passing was bij ons echt geweldig. Alles ging goed en Apollo kwam totaal niet meer aan het scoren en daardoor wonnen we met 25-14 en 25-12 deze prachtige finale!

Vooraf hadden we hier totaal niet opgerekend, maar in de wedstrijd hebben de meiden een ongelooflijk hoog niveau gehaald en met een gemiddelde leeftijd van 14.5 jaar maakt me dat wel extra trots, Ook Apollo had een super mooi en jong team ( gemiddelde daar 14.7) Alle meiden hebben weer een mooie ervaring gehad!

Teamsamenstelling: Lieke Brouwer, Katijn Dekker, Sanne Busscher, Lina Hanstede, Imke Beltman, Myrthe Ter Keurst, Floortje van Losser, Lois ten Bolscher, Hannah Nijkamp, Noor Wolbers, Brit Voortman, Kim Borkent, Sarah Klein Horsman

gh @ VoV, verslag en foto via Johan Strokap, trainer coach.