Rivo ook nu weer puntloos tegen Krekkers

VoV. 30-01-2023. 9:03 uur. Waar na de eerste wedstrijd de volledige punten mee terug gingen naar Maria Parochie, was de Rijssense ploeg er nu op gebrand om eens een keer wat punten af te sprokkelen van Krekkers.

Krekkers is de angstgegner van Rivo, maar nu Rivo geen zicht of aansluiting meer heeft naar de top, mocht er vrijuit gespeeld worden. In de hoop dat Krekkers na de verloren wedstrijd tegen Alterno, misschien door de druk wat steekjes zou laten vallen. Helaas moest Rivo het doen zonder Maud Timmerman die vorige week in de wedstrijd tegen DeVoKo door haar enkel ging en haar enkelband inscheurde.

De eerste set had Rivo moeite met scoren, mede dankzij de goede blokkering van Krekkers. Meteen aan het begin liep Krekkers al uit naar 11-4 en het gat van werd niet meer gedicht, 25-15. Rivo speelde niet vrijuit en ook in de tweede set kwam het er niet aan te pas. De foutenlast was te hoog en wederom verloor Rivo de set met dikke cijfers, 25-15. Er werden veel wissels toegepast om het tij te keren.

De derde set verliep beter en er werd wel vrijuit gespeeld. Vooral invalster Lieke Brouwer deed het erg goed op de spelverdeling en scoorde ook mooie punten met lef en overtuiging. Een drukduel was aan haar wel besteed en het vuur kwam weer terug in de ploeg. Het ging de hele set gelijk op, maar aan het einde gaf Rivo toch een voorsprong (en een kans op verlenging van de wedstrijd) van 20-22 weg, 25-23.

Door wederom een nederlaag zakt Rivo weer een plekje op de ranglijst naar plek 8. Geen paniek, maar er zal we wat moeten gebeuren om het vertrouwen weer terug te winnen.

Zaterdag spelen we weer thuis in de Reggehal. Dynamo Tubbergen is de tegenstander. We heten u uiteraard van harte welkom rond de klok van 16.30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Rivo dames 1. Foto’s Jan van den Noort.