Rivo pakt opnieuw alle punten na verlies 1e set

VoV, 01-10-2023. 8:46 uur. Dynamo Apeldoorn D2 ontmoette Rivo Rijssen D1 al eerder in Groningen, 3 weken geleden, tijdens de voorbereiding. Dynamo was toen de sterkere partij. Er lagen dit weekend zeker kansen voor het team van Frank van den Noort, mits ze een goed niveau konden handhaven.

Dynamo begon vol vertrouwen en zette Rivo onder druk met indrukwekkende sprongserves en imponerende aanvallen. Omdat Rivo zwak serveerde, was de eerste set makkelijk voor Dynamo. Ze kwamen nooit onder druk en wonnen eenvoudig met 25-9.

Gelukkig verliep de tweede set anders. Rivo begon sterk en plaatste Dynamo nu wel onder druk met hun services. Dit beperkte de opties voor Dynamo en de verdediging van Rivo stond hierdoor beter. De sfeer aan de zijlijn van Rivo veranderde, het geloof in een overwinning keerde terug. Rivo won deze set met 17-25 en de volgende set zelfs met 9-25. De beste serviceserie van de wedstrijd kwam van diagonaalspeelster Laura Roelofs, die in de derde set 12 keer serveerde en deze set mocht uitserveren met een reeks van 7 punten.

In de vierde set werd het echt spannend. Het ging gelijk op tot 13-13, waarna Rivo een voorsprong van 14-18 nam. Dynamo slaagde er echter in om op 20-20 gelijk te maken. De wedstrijd eindigde met een spannende slotfase, inclusief een gele kaart voor protest van Dynamo. Rivo won de set met 23-25 en behaalde opnieuw de volle punten na het verlies van de eerste set. Dit toonde de veerkracht van het team!

Volgende week speelt Rivo thuis tegen Krekkers. Een weerzien voor enkele staf en speelsters! Het belooft een mooie derby te worden in Twente. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 16.30! Tot dan!

gh @ VoV, bron Rivo dames1, foto Jan van den Noort.