Rivo Rijssen met 2 teams naar finales NOJK

VoV, 28-02-2023. 6:11 uur. Meisjes A plaatste zich voor de finale van de NOJK. De halve finale stond gepland op 25 februari en deze datum stond vetgedrukt in de agenda van de meiden, er waren zelfs meiden die een dag later op vakantie gingen om toch aanwezig te kunnen zijn. We moesten om 9.45 uur gelijk aantreden tegen de ploeg die we vooraf gezien als de grootste concurrent in de poule zagen en dat was DeVoKo, de thuisspelende ploeg uit Denekamp.

Voor mij als trainer ook een bijzonder pot, omdat ik ook alle meiden van DeVoKo in de jeugd heb getraind. We waren in deze wedstrijd heel scherp en achteraf bleek dit ook onze sterkste pot van de dag.  De serve liep als een trein en de passlijn stond erg goed, daarnaast ook nog een goede verdediging. We speelden de hele wedstrijd heel geconcentreerd en wonnen daardoor met 25-14 en 25-16.

We hadden daarna één wedstrijdje rust en konden als team mooie analyse maken van de andere teams in de poule. Na de pauze speelden we om 12.00 uur tegen Lycurgus we begonnen de 1e set niet sterk en kwamen al snel met 8-3 achter tegen de sterk serverende meiden uit Groningen. Gelukkig herpakte we ons en kwamen we voor en wonnen we de set met 25-22. De 2e set verliep een stuk beter dan de 1e set en pakte we gelijk een grote voorsprong en wonnen de set met 25-11.

Om 13:00 uur stond de pot vs. Orion op het programma de 1e set liep goed en wonnen we met 25-10. De 2e set zakte toch de concentratie wat weg maar kwamen we met 25-19 niet in de problemen.

De 4e wedstrijd moesten we spelen tegen VC Zwolle, we hadden genoeg aan één set om 1e in de poule te worden en de nummer één uit de andere poule, Apollo 8, te ontlopen. We begonnen de wedstrijd erg sterk en knalde op alle posities de ballen lekker binnen en wonnen daardoor met 25-11. De 2e set werd het wat spannender, maar net op de goede momenten konden we de set net met 25-23 naar ons toetrekken.

Vier wedstrijden gespeeld en geen set verloren dat smaakt natuurlijk naar meer, maar ja bij de NOJK halve finale draait het allemaal om de kruisfinale.

We kregen een heerlijke pastasalade van één van de ouders en met een goede wandeling door Denekamp heen waren we weer fris om de strijd aan te gaan met Esch Stars uit Vasse.

Het was heel lang spannend in de andere poule wie 2e werd achter Apollo, maar Esch Stars kwam met hard werken goed voor de dag. We begonnen de kruisfinale nog niet zo sterk en tot 10-10 bleef het gelijk, maar vanaf toen gingen we makkelijker onze punten maken en liepen we weg van de meiden uit Varsse en wonnen we met 25-19.

De 2e set begonnen we erg sterk en kwamen we gelijk voor met 13-3, onze concentratie werd wat minder ook omdat er naast ons een spectaculair gevecht was tussen DeVoKo en Apollo. De meiden uit Vasse bleven gaan voor elke bal en daardoor kwamen er nog wat mooie rally`s ,maar wij konden met 25-17 de set naar ons heen trekken en daardoor plaatsen wij ons voor de finale van de NOJK.

We speelden vandaag een geweldige 1e pot volleybal en dat maakte het de hele dag een stuk gemakkelijker. Op 8 april gaan we de strijd aan met de beste acht teams van Nederland.

Halve finale NOJK Rivo meisjes B:  Op zaterdag 25 februari werd er in de halve finale van het NOJK MB gespeeld in Ootmarsum. Van de 10 teams gingen er twee door naar de finale. Rivo zat in de poule met VCV, Set-Up ‘65, DeVoKo en Havoc. In die volgorde moest Rivo de poulewedstrijden ook spelen.

De eerste twee wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen met 2-0. VCV kwam niet verder dan 18 en 10 punten en Set-Up ‘65 scoorde slechts 10 en 5 punten.

De eerste krachtmeting was tegen DeVoKo. Rivo begon erg sterk en kwam zelfs op een voorsprong van 9 punten. Toch was de eerste set nog niet beslist en wist DeVoKo het nog spannend te maken. Rivo trok wel aan het langste eind en won de set met 25-21. De tweede set was Devoko sterker en zette Rivo vanaf moment één onder druk. DeVoKo won deze set verdiend met 21-25.

Nu moest er gewonnen worden van Havoc om de eerste plek in de poule veilig te stellen en daarmee Apollo 8 in de kruisfinale te ontlopen. De eerste set speelde Rivo goed en wist relatief eenvoudig te winnen met 25-17. De tweede set gaf Havoc veel meer partij en tot het einde bleef het spannend. Rivo won de set met 25-23 en eindigde eerste in de poule.

In de kruisfinale werd er gespeeld tegen Dynamo Tubbergen. Met veel servicedruk werd de eerste set eenvoudig binnengehaald, 25-12. Echter was het precies de omgekeerde wereld in de tweede set. Rivo kwam op een 0-7 achterstand en kwam dit niet meer te boven, 13-25.

Tubbergen zat in een flow die gebroken moest worden, echter starte Rivo wederom zwak en keek in de derde en beslissende set meteen tegen een 1-3 achterstand aan. Gelukkig was dit bij 6-6 gerepareerd. Vooral via de buitenkant en op midden wist de Rijssense ploeg veel te scoren. Rivo liep uit naar 12-9, maar Dynamo kwam weer terug tot 13-13, mede dankzij mooie aanvallen over mid en een iets wat discutabele beslissing van de scheids. Dynamo kreeg nog een matchpoint op 13-14, Rivo overleefde dit punt en op eigen service (15-14) werd de ticket voor de finale met een ace binnen gehaald, 16-14.

Rivo Rijssen meiden C missen de finaleronde NOJK op een haar: Zeven meiden vertrokken naar Nieuwleusen waar in twee poules, drie plekken te vergeven waren. Een zeer mooie sportlocatie en cultuurhuis De Spil zat vol met halve finalisten C teams uit regio noord. De planning van het NOJK in de vakantieperiode betekende dat het team helaas niet voltallig was maar daar hadden meerdere teams mee te maken, dit maakt de trainingen en de coaching dan ook NOJK speciaal.

In de poule werd in volgorde gestreden tegen Forza Hoogland, Dynamo Tubbergen, Timax/DeVoKo en De Bevers. Met een afgestemde strategie is geen wedstrijd verloren!

Zenuwen en veel uit-serveren kenmerken de wedstrijd tegen Amersfoort. De punten werden hier terecht gelijk verdeeld. Onmiddellijk daarna werd gestreden tegen het team uit Tubbergen. Lange rally’s in deze wedstrijd waarbij ook de punten gelijk verdeeld werden. De kracht van de meiden uit Rijssen werd heel duidelijk, blijven knokken en blijven spelen, niet forceren.

Twee punten na twee wedstrijden zetten ons op de 4de plek in de tussenstand. Een kleine aanpassing in de opstelling werd gemaakt. Tegen het team uit Denekamp bleken harde services het verschil te maken in de eerste set maar ook nu weer bleek de teamstabiliteit een kracht en wederom werden de punten gelijk verdeeld.

Als laatste uit de poule tegen het team uit Lemelerveld. Dit team had geen wissels en was aan het einde van de dag kapot. Een paar mooie intelligente ballen maakten de eerste set nog even spannend maar met onverstoorbaar spel haalden de Rivo meiden beide sets binnen.

De strijd om de derde plek voor de finaleronde ging tegen Sudosa-Desto. Over de breedte een completer team met veel wisselmogelijkheden en harde services. Ondanks dat dit team regelmatig sterk uitliep, bleven de Rivo meiden doorspelen en werd er vervolgens solide teruggekomen. Met minimaal puntenverschil ging de eerste set naar het team uit Assen.

De tweede set werd er nog harder geknokt en stonden we krap voor toen het noodlot toesloeg: een blessure aan onze kant na een schitterende rally. Even was het team uit het lood geslagen en werd helaas de voorsprong omgedraaid. Met nog een paar mooie rallies tot slot bleek toch Sudosa, nu met drie punten verschil, aan het langste eind te trekken.

Nummer 9 van Nederland, een hele prestatie van dit mooie meiden C team uit Rijssen!

NOJK CMV NIV. 6: Na de voorronde in Assen als poulewinnaar door te zijn gekomen, moesten wij op 25 februari naar Borne voor de halve finale dag. In de afgelopen week werd er goed getraind en hadden de meiden er erg veel zin in. Wij vertrokken vandaag om half negen bij de sporthal ondanks de kou was het gezellig en iedereen was er op tijd.

De autoreis ging nu mooi vlot (Assen was toch wel heel verder rijden vonden de meiden). In Borne aangekomen schreven wij ons in en maakte wij ons op voor onze eerste wedstrijd. Deze is tegen Twente 05 wij begonnen goed en de serve was ons grootste wapen. Geen moment kwamen wij in de problemen en wonnen de eerste set met 25-17, de tweede ging het iets minder de serve was iets moeilijke ook omdat er weinig ruimte achter het veld was maar ook de tweede set wisten wij binnen te slepen 25-22.

Na deze wedstijd hadden wij even rust voor wij onze tweede wedstrijd moesten spelen. Dit keer was Tornado Geesteren onze tegenstander de eerste set speelde wij weer de goede kant op en wonnen de eerst set met 25-10.

De tweede set kregen wij weer de vervelende kant voor de serve en gingen wij een beetje mee spelen met de tegenstander maar uiteindelijk wonnen wij deze zet na een grote achterstand toch deze set 27-25. Met deze winst wisten wij dat wij in ieder geval dat wij verzekerd waren van de kruisfinale. Echt een prestatie, helemaal als je ziet tegen welke reuzen wij af en toe moesten spelen. Maar met een hele goede serve en een goede techniek zijn wij zover gekomen.

De derde wedstrijd moesten wij tegen Sudosa-Desto Dit is een hele goede ploeg. Een goede serve en een heel goed aanvals spel maar tot 20-20 komen wij heel goed meekomen, onze servicepass en rallypass was echt super maar de laatste punten kwamen wij aanvallend net iets te kort. De eerste set verloren wij met 25-20.

Tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste maar in de loop van deze set bleek Sudosa toch net een maat te groot voor ons. Ondanks dat wij bleven strijden verloren wij deze met 25-15.

Kruisfinale: De kruisfinale stond tegen Dros-Alterno op het programma. Dit was de nummer 1 uit de andere poule Wij begonnen sterk maar al snel bleek Alterno te sterk te zijn wij verloren de eerste set 25-14 zijn hadden een hele sterke aanval.

In de tweede set hebben wij nog geprobeerd om aan het net de aanvallen te blokken. Wij deden allemaal ons best en gingen voor elke bal tot 10-10 konden wij goed mee komen en vroeg de tegenstander ook een time out aan om ons spel te breken. Van af 10-10 versnelde Alterno iets en konden wij helaas niet volgen en verloren wij de tweede set met 25-17.

Ondanks de uitschakeling waren de meiden trots op het team! Ook Myrthe en Ik waren dat, de meiden hebben echt heel goed gespeeld en alles gegeven. Voor Rivo komt er weer een mooie lichting aan. Natuurlijk werd er nog een bezoekje gebracht aan de MC Donalds. Het was een mooie dag! Op naar volgend jaar!!!

Als jeugdtrainer van Rivo Rijssen ben ik ongelofelijk trots op alle meiden en coaches. 2 teams bij de beste 8 van Nederland en 2 teams gedeeld 9e van Nederland!

gh @ VoV, bron verslag en foto’s van/ via Johan Strokap, jeugdtrainer Rivo  Rijssen.