Rivo wint laatste wedstrijd met 0-3 van WVC Volley

VoV, 26-04-2022. 14:46 uur. Rivo heeft haar laatste wedstrijd (en derby) van het seizoen met 0-3 van WVC Volley in Wierden gewonnen. Het was tevens een wedstrijd van afscheid nemen. Aan de kant van Volley vertrekken zes dames en Rivo gaat het volgende seizoen in zonder Maaike Wolves, Lotte Boerman en Stephanie de Bruin.

De eerste set begon Rivo sterk, maar na een voorsprong van 0-5 kwam WVC heel snel terug tot 6-6. Rivo was het momentum van de goede start kwijt en tot 14-14 liep het gelijk op. Famke Zomer speelde zeer sterk, maar op het moment dat zij in het achterveld stond had de Rijssense ploeg toch wat meer problemen met scoren en de blokkering.

Susan Schepers werd er in gebracht voor Lotte Boerman om wat meer lengte aan het net te creëren, helaas kampte zij met schouder problemen, waardoor ook zij het verschil niet kon maken. Volley liep uit tot een voorsprong van 21-17. Toen Rivo weer aan serve kwam werd Lotte er weer ingezet en dit pakte erg goed uit. Met uitstekende service druk van Lotte en onder andere een ongelooflijke redding van libero Annemiek de Bruin wist Rivo de set te pakken met 21-25.

De tweede en derde set ging het iets meer voor de wind voor de dames uit Rijssen. Famke bleef aanvallend super effectief. Wist precies op welk moment en waar de gaten lagen in het verdedigingssysteem van Volley. Ook serverend was Rivo duidelijk de betere partij.

Rivo won beide sets vrij eenvoudig (20-25 en 19-25), maar vooral de laatste set draaide meer om publiekswissels. Hier kwamen aan beide kanten nog de nodige en mooie emoties bij kijken, iets wat sport op dit niveau extra aantrekkelijk maakt.  Door de 3 punten is Rivo van de 4e plek verzekerd. Iets waar de ploeg van Patrick te Vaarwerk voor het seizoen niet van had durven te dromen.

gh @ VoV, wedstrijdverslag Rivo Dames 1. Foto’s idem.