Vizier op volleybal

 

Rivo wint thuis van koploper

VoV, 22-10-2019. 9:15 uur. Afgelopen zaterdag kwam koploper Halley uit Wehl naar Rijssen met natuurlijk maar één doel. De koppositie vasthouden. De dames van Rivo hadden een ander doel: eindelijk eens weer een thuiswedstrijd winnend afsluiten.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Halley. Ze begonnen voortvarend met een keurige serveserie en daarmee stond er al snel 0-5 op de bordjes. Gelukkig was Rivo wel weer snel bij de les en door o.a. prima blokkering en een goede serveserie van Lotte Boerman stond het bij 9-9 alweer gelijk. De wedstrijd was heerlijk om te zien, beide teams streden vol voor ieder punt er werden enorm veel ballen van de vloer gehaald.

Annemiek de Bruin profileerde zich weer als de enige echte “Miele” stofzuiger (hoewel de uitstekend spelende libero van Halley er ook wat van kon) en raapte de meest onmogelijke ballen op. Halley viel over het algemeen wat beter aan op vooral de diagonaal positie terwijl Rivo op midden weer lekker kon scoren. Rivo maakte duidelijk minder fouten en opnieuw en goede serie van Lotte Boerman vanaf de servelijn bracht Rivo op 19-13. Op 24-20 maakte Maud Timmerman het mooi af en dat betekende de eerste setwinst deze middag voor Rivo. 1-0.

Set 2 begon voor Rivo beter. Het ging vanaf het begin gelijk op. Op 3-3 knalde Susan Schepers Rivo prachtig op 4-3. Het bleef nog even gelijk opgaan maar Halley had het heft gedurende deze set wel in handen. De voorsprong bleef bijna continu een punt of 2 à 3. Echter boven de twintig wist Rivo niet meer te scoren. De aanvallen troffen geen doel meer en als Halley een kans kreeg dan is het wel raak. Eindstand 20-25. De wedstrijd was dan weer volledig in evenwicht 1-1 in sets met twee keer 25-20.

In de derde set lag het initiatief weer in handen van Rivo. Het publiek en de trommelaars pikten de vonken uit het veld op en zorgden voor een extra boost bij de Rivo dames. Door het vele lawaai en de aanmoedigingen vanaf “boven” voelde het team zich gesterkt. Bij 7-4 was er een mooie voorsprong opgebouwd maar de dames in het oranje wisten deze niet vast te houden en zo was het weer snel 7-7. Bij 13-11 blokkeerde Rivo zich naar een 14-11 voorsprong behield deze voorsprong van een punt of drie.

De energie leek met name bij Halley iets minder te worden. Door de lange rally’s was het ook een behoorlijke slijtageslag. Bij Rivo was inmiddels ook Famke Zomer in de ploeg gekomen voor Lotte Boerman. Om de “traditie” van deze wedstrijd in stand te houden zorgde Halley met uitgeslagen aanval voor de eindstand van 25-20. 2-1 voor Rivo.

Zou het dan eindelijk gaan lukken om de eerste thuiszege te boeken dit seizoen? Het leek er wel op! Op 8-6 sloeg Rivo zich door een prachtige combinatie tussen Suzan Agterberg en Maud Timmerman naar 9-6 en een goede servedruk gedurende deze set bracht Rivo op uiteindelijk op 22-16. Een dubbele wissel volgde, Marije Harbers en Stephanie de Bruin kwamen in het veld voor Fleur Timmer en Suzan Agterberg.

Marije kon direct Maud van een prima set-up voorzien voor 23-18. Halley scoorde vervolgens terug en Menno Brouwer vroeg voor de zekerheid nog even een time out aan. Via een foute serve kwam Rivo dan op matchpoint. Ook die hoefden ze zelf niet te maken. Halley sloeg de aanval uit en zo stond er 25-21 in de uitslag en dus 3-1 voor Rivo.
Rivo en Halley hebben er samen een prachtige wedstrijd van gemaakt waarbij het publiek heeft genoten van met name de vechtlust van beide teams.

Komende zaterdag wacht Rivo een mooi bekerklusje in Doetinchem. Daar mogen de dames de strijd aanbinden tegen het plaatselijke Orion en Alterno II uit Apeldoorn. Beide teams spelen in de Topdivisie. Niets te verliezen dus, volle bak erin en kijken of er wellicht een stuntje in zit. Om 14.30 uur de eerste en om 16.30 uur de tweede wedstrijd.

gh @ VoV, verslag Rivo Dames 1, foto Jan van den Noort.