Vizier op volleybal

 

Roemeense titel voor Knip en Stoltenborg

VoV, 12-04-2020. 3:11 uur. Ook in Roemenië was er geen uitzondering voor wat betreft het voortijdig beëindigen van de competitie in verband met de coronapandemie. Aldaar werd het seizoen als één van de eerste landen in Europa stopgezet. Dat was op 18 maart jongstleden, nadat twee ronden in de play – offs waren gespeeld.

De standen van dat moment werden nu beslissend geacht voor de toewijzing van de Roemeense titel.  Bij de dames was C.S.M. Alba Blaj van spelverdeelster Femke Stoltenborg en libero Kirsten Knip de ploeg die volop in de race was voor de nationale titel en in de kampioenspoule ruim voorstond op Dinamo Bucuresti. Ruim was 8 punten. Het kampioenschap ging dus naar Alba Blaj en dat houdt ook in dat zij in de 2021 editie van de Champions League zullen uitkomen.

In Frankrijk is ook een punt achter de competities gezet. Daar werd bij stemming besloten dat er één ploeg diende te degraderen uit de Franse Eredivisie, dat werd Mougins dat met 24-12 op de voorlaatste plaats stond.

Voor de verdeling van de Europese tickets werd de onderstaande stand bij de dames bepalend, waarbij er één ticket in de Champions League naar Mulhouse, afgelopen seizoen de ploeg van Indy Baijens, ging.

1> Mulhouse 24-60, Champions League.
2> Nantes 24-59, Champions League
3> Le Cannet 24-55, CEV Cup
4> Béziers, 24-54, CEV Cup
5> RC Cannes, 24-54, Challenge Cup.

Bij de mannen werd ook uitgegaan van de stand per 12 maart daar ging het ticket voor de Champions League naar Tours, in de CEV Cup komen Montpellier en Rennes uit en Chaumont en Nantes vertegenwoordigen de Fransen in de Challenge Cup.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.