Roeselare wint van Maaseik in KP

VoV, 25-03-2019. 16:00 uur. De eerste confrontatie in de Belgische Kampioenspoule tussen Roeselare en Maaseik is in een 3-2 zege voor Roeselare geëindigd.  Ook Par-ky Menen vs Lindemans Aalst, de andere twee teams in deze poule,  werd een vijfsetter, met winst voor Menen.  Na de tweede wedstrijd uit de Champions Final Four play-offs (de Belgische Kampioenspoule)  hebben Maaseik en Aalst de beste kansen op het bereiken van de finale maar ook de twee West-Vlaamse ploegen zijn nog niet uitgeteld voor de titel.

In de eerste set was de foutserve troef . Na de 12-14 nam Maaseik afstand (14-18), bij 20-20 was er weer evenwicht, dat echter in 23-25 eindigde. In set twee slaagde Maaseik er niet in om de drie punten verschil bij 16-13 in te halen en verloor met 25-18. De derde set werd de met 28-26 een echte thriller. De 22-18 veranderde in 22-22, de 23-24 in 25-24 voordat de beslissing viel.

De vierde set bracht Maaseik de tiebreak na de 23-25 winst. Een ruime 18-22 werd nog 22-23, waarna Jelte Maan de laatste punten voor zijn rekening nam. Blijkbaar waren de bezoekers daarna door hun energie heen, want Roeselare won de vijfde set met 15-4. Jelte Maan scoorde 14 keer, libero Just Dronkers kwam 22 keer foutloos in actie op de serve van Roeselare.

Bij Menen vs Aalst ging de tiebreak na de 2-2 setstand met 18-16 naar de thuisploeg. Jente de Vries speelde 3 sets en scoorde 13 keer voor Menen, Tim Smit maakte 11 punten voor Aalst. Maaseik en Aalst te hebben 4 punten na twee wedstrijden, Roeselare en Menen hebben er 2.

In de Challenge Finals won Achel met 3-1 van Gent. Ondanks de heel veel scorende Michiel Ahyi (25 punten) en Stijn van Schie (17 punten) moest Gent zijn meerdere erkennen in de ploeg van Rob Bontje (13 punten), Rutger Zoodsma (8 punten) en Joeri Polman (9 punten). Verder scoorde Chris Ogink er ook nog 7 voor Gent.  Het andere duel in de Challenge Finals werd een 2-3 zege voor Waremme tegen Leuven , waardoor de stand nu is geworden Achel 5, Leuven 4, Waremme 3 en Gent 0 punten.

Bij de play – down wedstrijden tussen Guibertin en Zoersel is de stand inmiddels 2-0 voor Zoersel. Zij wonnen zowel uit als thuis.  Afgelopen weekend was er een 1-3 uitzege. Overigens zal Zoersel volgend seizoen niet meer op het hoogste niveau uitkomen, de club heeft zowel de dames als de heren teruggetrokken, ongeacht de afloop van deze play – down duels.