Rondje Europa

VoV, 16-04-2024. 6:38 uur. In Frankrijk hebben zowel Michael Parkinson als Marrit Jasper in de halve finale een 1-0 voorsprong in wedstrijden genomen. Tours van Parkinson won voor 1.800 toeschouwers met 2-3 bij Chaumont, Neptunes de Nantes van Jasper pakte voor 2.050 fans een 3-1 zege tegen Le Cannet.  Parkinson scoorde 7 keer, Jasper 11 keer. Bij Chaumont was de foutenlast, met o.a. 32 foutserves een belangrijke oorzaak voor het verlies.

Pfeffingen van Nicole Oude Luttikhuis heeft in Zwitserland voorlopig beslag gelegd op de derde plaats. Zij wonnen met 3-1 van Lugano, waar Puck Hoogers met 20 punten topscorer werd. Nicole scoorde 12 keer, zij was 30 keer foutloos op de servepass. Bij Puck Hoogers ging het 3 van de 35 keren mis op de servepass. Het is een best of three serie.

In België beginnen deze week Tchalou Volley en Asterix Avo van het Nederlandse drietal Brokking, Vos en Overwater aan de play-offs om de titel. VDK Gent en Roeselare spelen om de het Challenge ticket. Bij de mannen staan Maaseik en Roeselare in een ‘best of five’ serie voor de titel tegenover elkaar.

Eczacibasi wist vorige week zaterdag uit bij Fenerbahce middels een 2-3 zege de stand in wedstrijden met 1-1 in evenwicht te brengen. Gisteravond stonden de teams voor de derde keer tegenover elkaar, nu werd het een ruime 3-0 zege voor Fenerbahce. Via 25-18, 25-17 en 25-22.

De eerste twee sets ging heel vlot naar de thuisploeg via o.a. 16-11 en 21-14 tussenstanden in de eerste set en 16-7 en 21-13 in de tweede. In de derde set maakte Fenerbahce van 18-20 achter een 23-20 voorsprong en won met 25-22. Vargas en Eda Erdem waren met 20 en 19 punten scorend belangrijk voor Fenerbahce, bij Eczacibasi kwam Boskovic tot 17 punten. De vierde wedstrijd is op 18 april a.s.

Bij de mannen in Turkije heeft Halkbank van Nimir Abdel-Aziz een 2-0 voorsprong in wedstrijden genomen. Zij wonnen uit bij Fenerbahce met 1-3 via de setstanden 22-25, 19-25, 25-21 en 20-25. Dick Kooy scoorde 14 keer voor Fenerbahce, Nimir Abdel-Aziz 23 keer voor Halkbank.

Panathinaikos, de ploeg van Maret Grothues, leed een 3-0 nederlaag in de tweede finalewedstrijd tegen Olympiacos. Zij kijken nu tegen een 2-0 achterstand in wedstrijden aan.

Gijs Jorna heeft het seizoen met Epicentr in Oekraïne na de play-offs om de titel tegen Prometey met zilver afgesloten. Er werd met 3-2 verloren, waarmee Prometey op een 3-1 voorsprong in wedstrijden de play-off serie winnend afsloot. Gijs Jorna scoorde 11 keer.

Lavinia Maiorano verloor met KNRC in Hongarije met 2-3 van Vasas, dat in de play-offs nu een 2-0 voorsprong in wedstrijden heeft.  Met 25-18 in de vierde set kon KNRC er een vijfde uitslepen, die echter met 12-15 werd verloren. Lavinia werd als wissel ingezet, ze scoorde niet.