Rondje Europa, Azië en USA

VoV, 30-01-2024. 12:34 uur. Laten we ver van huis beginnen. In de USA, waar de derde wedstrijd in de PVF League gespeeld werd. Die drie duels hadden al meer dan 24.500 toeschouwers naar de stadions gebracht. Bij Orlando vs. Atlanta zaten er opnieuw meer dan 8.000 fans op de tribune. Atlanta won met 2-3 via 12-15 in de vijfde set, nadat ze met twee keer 25-27 met 1-2 waren voorgekomen. Anae Adoro werd met 21 treffers de topscorer.

In China sloot de ploeg van Iris Scholten het seizoen als achtste af. Ook de tweede wedstrijd tegen Liaoning werd verloren. Na de 1-3 thuis werd het nu 3-0. Iris Scholten scoorde 8 keer. Haar team kreeg 16, 19 en 15 punten per set mee.

In Turkije was er voor de ploegen van de Nederlandse mannen drie keer een 3-0 zege. Halkbank deed dat tegen Tursad (19, 17, 18), Fenerbahce tegen Bigadic Bld. (24, 19, 17) en Ziraat Bankasi tegen Kusgoz Izmir (16, 16, 20).

Abdel-Aziz scoorde 14 keer, Kooy kreeg net als ter Maat 16 treffers op naam. Tuinstra scoorde 7 keer. Halkbank heeft 47 punten en is koploper, Fenerbahce staat op 46 en is tweede en Ziraat is derde met 40 punten.

Anna Mebus leed met Liiga Ploky een 1-3 nederlaag tegen Arctic Rovaniemi. Via de setstanden 25-20, 20-25, 21-25 en 22-25. Anna scoorde 6 keer, waarvan 4 keer blokkerend. Haar ploeg staat achtste, de tegenstander is de nummer zes.

De topper in Griekenland tussen Olympiacos en Panathinaikos eindigde mede door een hoge foutenlast bij Panathinaikos in een teleurstellende nederlaag voor de ploeg van Maret Grothues. Via 25-19, 25-21 en 26-24 werd met 3-0 verloren. Maret Grothues scoorde 6 keer. Olympiacos is nu koploper (38 punten), Panathinaikos is tweede (35 punten).

Waldviertel van Daan Streutker, hij speelde 1 set en scoorde 2 keer, won in Oostenrijk met 3-0 van Weiz (21, 12, 23). Hypo Tirol is de koploper (15-41), Waldviertel staat derde met 16-31.

Alba Blaj won in Roemenië met 2-3 bij Targoviste. Anneclaire ter Brugge speelde niet. Na de verloren vierde set (25-20) kon Alba Blaj met 7-15 de winst binnenhalen. Rapid Bucuresti is koploper (15-36), Alba Blaj staat derde (14-31)

Brasov van Ewoud Gommans versloeg Steaua Bucuresti met 3-1. Gommans scoorde 12 keer. Brasov blijft met 15-39 de koploper in Roemenië.

In Oekraïne won Epicentr Podollani van Gijs Jorna met 3-2 van Bukovyna. De 0-2 achterstand in sets werd met 25-13, 25-20 en 15-9 in winst omgezet. Jorna scoorde 11 keer. Zijn ploeg staat derde (12-28), Prometey is met 10-29 koploper.

Karlovarsko van Wessel Keemink boekte in Tsjechië een 3-0 zege (17, 21, 21) op Beskydy. Wessel Keemink scoorde 1 keer met een blokpunt. Budejovice van Stijn van Schie leed een 3-0 nederlaag bij Benatky. Van Schie stond 1 set in de basis en scoorde 2 keer. Karlovarsko staat vierde, Budejovice vijfde. Koploper is Praag.

In Zwitserland werd de kwartfinale van de beker afgewerkt. Lugano van Puck Hoogers won met 0-3 bij de Volleyball Academy, Genève van Hyke Lyklema en Florien Reesink won uit bij Cheseaux met 2-3. Pfeffingen van Nicole Oude Luttikhuis leed een 3-0 nederlaag tegen Viteos NUC.

gh@ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.