Rondje Europa en Japan, Rusland slaan we over.

VoV, 28-02-2022. 11:15 uur. Sorry Laura, maar we berichten even niet meer over teams uit Rusland. En geven dus ook geen uitslagen en standen van daar gespeelde wedstrijden en van geleverde persoonlijke prestaties. Dit laten we voorlopig maar even aan ons voorbij gaan.

In Griekenland was vermeldenswaardig dat Panathinaikos-fans een spandoek plaatsten met de tekst “Stop the war, Margarita stay strong” om hun Oekraïense speelster Margarita Stepanenko moed te geven. Panathinaikos won met 3-1 van AEK. Maret Grothues scoorde 12 keer, o.a. via een ace en 2 blokpunten.

In Tsjechië wonnen de daar spelende Nederlanders hun weekend wedstrijden met 3-0. Usti van Rik van Solkema deed dat thuis tegen Zlin. Van Solkema werd met 19 gescoorde punten de topscorer van zijn team en van de wedstrijd.

Gijs van Solkema won met Kladno met 0-3 (22-23, 14) van Liberec. Hij speelde alle sets en scoorde 2 keer, één keer blokkerend en één keer via de opslag. Wessel Keemink won thuis met Karlovarsko met 3-0 (15, 17, 16) van Ostrava. Keemink scoorde 2 keer, hij had een 100% aanvallende score.

Karlovarsko staat eerste (20-51), Kladno derde (20-42) en Usti zevende (20-28)

In Japan was er afgelopen weekend winst en verlies voor de ploeg van Celeste Plak. Tegen de Blue Cats was er een 2-3 uitzege via 16-18 in de vijfde set. In dat duel scoorde Celeste Plak 21 keer.  De partij tegen Toray Arrows werd daags erna met 3-0 (18, 19, 20) verloren. In dat duel kwam Plak niet in actie.

Dinamo Bucuresti van Ewoud Gommans won in Roemenië met 1-3 van Olimpia Titani. De eerste en derde set gingen met 23-25 naar Bucuresti, de vierde wonnen ze met 20-25.  Bucuresti staat tweede met 20-50.

In Turkije leed Ziraat Bankasi een 1-3 nederlaag tegen koploper Halkbank. De derde set ging met 25-18 naar de ploeg van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra. In de andere drie kwamen ze met 18-25, 19-25 en nogmaals 18-25 duidelijk tekort om Halkbank van de zege af te houden.