Rondje Europa, met uitstapje naar Japan.

VoV. 15-03-2022. 15:07 uur. We beginnen ons overzicht van de buitenlandse wedstrijden waar mogelijk met Nederlandse inbreng is in Frankrijk. Daar won Tessa Polder met Le Cannet met 3-0 (21, 14, 17) van Béziers. Tessa Polder scoorde 7 keer, haar ploeg maakte het verschil met 8 om 1 aces, 8 om 5 blokpunten en de 12 om 25 foutenlast.

Paris St. Cloud van Kirsten Knip leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Vandoeuvre Nancy. Na de 22-25, 24-26 en 27-25 ging de vierde set met overmacht naar de bezoekers. Met 12-25. Knip kreeg slechts 7 opslagen te verwerken en deed dat foutloos.

Le Cannet is koploper, Saint Raphael is achtste en Paris St. Cloud staat op de elfde plaats.

Bij de mannen was er winst voor Toulouse en nederlagen voor Cambrai en Chaumont. Toulouse van Gijs Jorna sloot tegen hekkensluiter Cannes met een clean sheet af, via de setstanden 25-22, 26-24 en 25-22. Jorna scoorde 6 keer.

Poitiers gaf Cambrai van Ramon Martinez Gion met 3-1 het nakijken. Nadat de verliezende ploeg drie keer op 23 punten was uitgekomen stond het 2-1 voor Poitiers, de vierde set pakten ze met 25-19. Martinez Gion stond 2 sets in de basis en had daarna nog een invalbeurt. Hij maakt 5 punten.

Chaumont van Fabian Plak verloor met 3-2 bij Montpellier. De 1-2 voorsprong in sets ging via 25-18 en 15-12 verloren. Plak had 13 keer succes. De eigen score was 71 om 70, de foutenlast 36 om 36, waar bij beide teams 22 foutserves in begrepen waren.

Tours is in Frankrijk koploper, Chaumont is tweede, Toulouse elfde en Cambrai staat 13de en voorlaatste.

In Tsjechië won Karlovarsko, dat zonder Wessel Keemink speelde, met 3-0 (20, 22, 18) van Brno. Een zege zonder set verlies was er ook voor Usti van Rik van Solkema, die 13 keer scoorde. Zijn ploeg zette Ostrava met 3-0 (16, 11, 14) aan de kant. Gijs van Solkema, 3 sets in de basis, 1 score, verloor met Kladno met 3-0 (22, 18, 20) bij Pribram.

Het reguliere seizoen zit er in Tsjechië op, Karlovarsko sluit als koploper af, Kladno wordt vijfde en Usti zevende.

In Polen leed Robbert Andringa met Olsztyn een 3-1 nederlaag bij Jastrzebski. Na twee sets was er evenwicht in de stand, vervolgens gingen set drie en set vier met 25-20 en 25-23 naar Jastrzebski. Andringa scoorde 7 keer.

Radom van Michael Parkinson verloor met 1-3. Via 25-20 in de tweede set maakten ze de 0-1 (14-25) ongedaan, daarna had tegenstander Luk Lublin met 22-25 en 18-25 het meeste over. Parkinson stond twee sets en een invalbeurt in het veld en kreeg maar drie set ups, waarvan hij er geen een verzilverde.

Olsztyn staat vijfde, Radom is de nummer twaalf van de ranglijst.

Kifisias van Freek de Weijer verloor in de play-offs in Griekenland met 3-0 (15, 17, 22) van Panathinaikos.

In Turkije was er een 3-1 zege voor Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra. De derde set ging met 20-25 naar tegenstander Afyon Yuntas, de overige drie waren met 25-21, 26-24 en 25-22 voor de ploeg van de Nederlanders. Ter Maat scoorde 25 keer, Tuinstra kreeg geen speeltijd. Ziraat Bankasi staat derde.

Celeste Plak leed met Himeji Victorina een 3-1 nederlaag tegen NEC Red Rockets. Twee keer 25-18 zorgden voor de 2-0, waarna 23-25 en 25-23 de strijd besliste. Plak scoorde 22 keer, haar ploeg staat voorlaatste.