Rondje langs Europa, Azië en USA.

VoV, 13-02-2024. 6:03 uur. In Zwitserland werd afgelopen weekend gespeeld in de halve finales van de nationale beker.  Volley Lugano van Puck Hoogers nam het op tegen Genève Volley van spelverdeelster Hyke Lyklema en libero Florien Reesink. Volley Lugano was de betere ploeg en kon de halve finale met 3-0 voor zich beslissen. Via de setstanden 25-21, 25-16 en 25-19. In de finale is NUC Viteos de tegenstander van Lugano.

Ook in Hongarije werd om de beker gespeeld. De heenwedstrijd in de halve finale tussen KNRC vs. Vasas eindigde in een 0-3 zege voor Vasas. Setstanden 17-25, 14-25 en 24-26. Lavinia Maiorano had in de eerste set een invalbeurt, ze scoorde niet. De return is morgen.

In de Bundesliga bij de mannen won Giesen van Michiel Ahyi met 0-3 (18, 17, 23) van Haching München. Mede op basis van 21 gescoorde punten werd Michiel Ahyi tot MVP van de wedstrijd gekozen.

Karlsruhe nam tegen Düren een 2-0 voorsprong maar kon dat voordelige verschil niet in winst omzetten. Powervolleys Düren kwam via 22-25 en 13-25 weer langszij en kon vervolgens met 10-15 de winst claimen. Luuc van der Ent stond twee sets in de basis en scoorde 4 keer.

Giesen staat tweede, Düren is de nummer vijf in de stand.

In Finland speelde Liiga Ploky van Anna Mebus gisteravond tegen Kangasala. De gasten hadden een overdonderende start met een 1-7 voorsprong, die echter bij 12-11 weer helemaal ongedaan was gemaakt door Kangasala. De thuisploeg won de eerste set met 25-16, de tweede met 25-12 en de derde met 25-21, na 12-4 en 21-17. Anna Mebus stond de eerste twee sets in de basis, in de derde had ze nog een invalbeurt. Ze scoorde niet.

Budejovice van Stijn van Schie wist in Tsjechië drie sets met twee punten verschil te winnen van Odolena Voda en verloor een set met ruim verschil. Setstanden 30-32, 28-30, 25-19 en 24-26. Van Schie scoorde 9 keer. In de eerste drie sets had hij invalbeurten, in de vierde begon hij in de basis.

Karlovarsko van Wessel Keemink won uit bij Zlin met 1-3. De tweede set werd met 25-23 verloren waarmee de 16-25 verlies uit de eerste set door Zlin ongedaan gemaakt werd. Karlovarsko kon daarna met 23-25 en 22-25 de wedstrijd voor zich beslissen. Wessel Keemink stond vier sets op spelverdeling en scoorde 3 keer.

Karlovarsko staat vierde, Budejovice vijfde.

Brasov, de koploper in Roemenië, won met 3-1 van Baia Mare. Met 25-19, 20-25, 25-20 en 25-18 kon de ploeg van Ewoud Gommans de winst in eigen huis behouden. Ewoud Gommans scoorde een dozijn punten.

In Polen verloor de ploeg van Twan Wiltenburg met 3-0 van Katowice.   De tweede set was met 32-30 heel spannend, daarvoor en daarna gingen de sets met 25-10 en 25-19 naar de thuisploeg. Twan Wiltenburg stond één set in de basis en scoorde 1 keer.

In de USA won Grand Rapids met 1-3 van Atlanta. Via twee keer 22-25 werd de strijd na de 1-1 stand in het voordeel van Grand Rapids beslist. Orlando won met 3-1 van Vegas. Met 25-23, 25-10, 23-25 en 25-21 werden de sets afgesloten.

In Oostenrijk kon Waldviertel van Daan Streutker met 2-3 winnen van Klagenfurt. De 20-25 in de vierde set bracht Waldviertel op gelijke hoogte, daarna pakten ze de tiebreak met 13-15. Daan Streutker scoorde 29 keer. Na invalbeurten in de eerste twee sets begon hij vanaf de derde set in de basis, met dus heel veel scores als bevestiging van die keuze.

Gijs Jorna won met Epicentr in Oekraïne met 3-0 van Yunakademtya, de bezoekers kregen 19, 20 en 15 punten mee. Gijs Jorna scoorde 9 punten, zijn team bezet de derde plaats in de stand.

In Zuid-Korea verloor Thijs ter Horst met Kepco met 0-3 van KAL Jumbos. De score van zijn team bleven drie keer (16, 19, 17) beneden de twintig punten. Ter Horst scoorde 12 keer.

In Griekenland speelde PAOK van Maarten van Garderen tegen Arthlos Orestiadas en won met 3-1. De sets eindigden met nipt verschil, 25-27, 25-23. 25-21 en 28-26. Van Garderen scoorde 15 keer.

Panathinaikos van Maret Grothues speelde uit tegen Thira en won met 2-3. Panathinaikos kwam met 0-2 voor, zag die marges via 25-17 en 25-20 verloren gaan, maar kon met een hele ruime 5-15 toch de wedstrijd naar zich toetrekken. Maret Grothues scoorde 6 keer.