Rosstars mist gif en laat de punten in Vorden

VoV, 28-09-2020, 5:40 uur.  De uitwedstrijd tegen Dash begon prima voor de dames van Rosstars. Tot 14-14 ging de wedstrijd gelijk op. Rosstars was goed ingesteld op het spel van Dash en stond met name verdedigend op de juiste plek. Via 17-20 en 19-22 werd er zelfs knap een voorschot genomen op de winst in de eerste set. Echter ging het mis toen het punt 20-22 gemaakt werd. Op dat moment landde Milou Slaghekke na een aanval op de voet van haar medespeelster en moest ze met een enkelblessure het veld verlaten.

Nog 1 punt lukte het Rosstars om het spel door te zetten, maar de geest leek vervolgens uit de fles. Ondanks dat Rosstars wel kansen wist te creëren leek het gif te ontbreken om het af te maken. Een paar eigen onnodige fouten werden uiteindelijk gevolgd door een arbitraire fout in het nadeel van Rosstars en Dash greep gretig de eerste set met 25-23.

Rosstars wilde zich niet laten kennen en kwam opnieuw prima uit de startblokken. Brutaal werd een 3-5 voorsprong gepakt. Een mooie gelijk opgaande strijd volgde. Via 12-12 en 19-18 wist Rosstars de thuisploeg bij te houden, maar waar Dash het wel deed ontbrak bij Rosstars het gif om de gecreëerde kansen af te maken. Dash was effectiever en maakte minder fouten, waardoor ook de tweede set met 25-21 aan de thuisploeg gelaten moest worden.

De derde set wist Rosstars niet meer aan te haken. De Rossumse foutenlast was te groot en Dash was duidelijk de betere. Met 25-13 was het verschil duidelijk.

Rosstars wilde niet met lege handen vertrekken en schoot ondanks de mindere derde set, de vierde set opnieuw goed uit de startblokken. Via 4-7 en 6-10 liet Rosstars zien dat het toch een punt wilde meenemen uit Vorden. Maar op 11-11 kwam de thuisploeg voorbij en was de pijp bij Rosstars leeg. Via 18-13 en 21-15 verdween de thuisploeg aan de horizon. Met 25-15 bleven de punten in Vorden en moest Rosstars met lege handen terug naar Rossum.

Ondanks hard werken lukte het Rosstars deze wedstrijd niet om het eigen spel overtuigend neer te zetten. Er waren goede momenten en genoeg positieve punten om mee verder te werken, maar om aanspraak te maken op de winst was het helaas niet genoeg dit weekend.

Een week de tijd heeft Rosstars om de blessure te bekijken, te leren van wat er beter kan en de dingen die goed gingen uit te bouwen.

Komend weekend zal Rosstars om 18:00 in de eigen Rossweide aantreden tegen het Groningse Donitas en de dames zullen erop gebrand zijn om zoveel mogelijk punten in eigen huis te houden.

Vanwege de coronamaatregelen zullen de plaatsen voor publiek weer beperkt zijn en zal er weer een livestream verzorgd worden via www.Rosstars.nl en via de Facebookpagina van Rosstars dames 1.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Rosstars Dames 1.